Доля Нововолинської шахти під загрозою

Доля Нововолинської шахти під загрозою
Міністерство енергетики та вугільної промисловості у рамках реформування 33 державних вугільних підприємств планує 8 перспективних шахт залишити у своїй власності, 14 – вивести на беззбитковість і приватизувати, а 11 – ліквідувати.

Повідомляє БУГ.

Згідно з документом, для 8 перспективних шахт, сумарні запаси яких становлять 469,6 млн тонн вугілля, а потужності – 11,2 млн тонн вугілля на рік, необхідно короткострокове надання державної підтримки протягом 2016-2017 років.

«Зазначені підприємства надалі працюватимуть у беззбитковому режимі і забезпечать енергетичну незалежність держави», – наголошують у міністерстві. Йдеться про п’ять шахт у Донецькій області – «1/3 «Новогродівська», ім. Сургая, «Південнодонбаська №1», ім. Стаханова і «Росія», а також про шахту ім. Мельникова в Луганській області і шахти «Лісова» і «Степова» у Львівській області.

При цьому 14 малоперспективних шахт, сумарні запаси вугілля на яких становлять 594,6 млн тонн, планується приватизувати. На приватизацію планується виставити 6 шахт у Донецькій області («Краснолиманська», «Центральна», «Україна», «Курахівська», ім. Дзержинського і «Торецька»), 3 шахти в Луганській області («Горська», «Карбоніт», ім. Капустіна), а також 5 шахт у Львівській та Волинських областях («Межирічанська», «Червоноградська», «Відродження», «Великомостівська», «Бужанська»). «У разі відсутності пропозицій щодо приватизації буде додатково розглянуто питання про консервацію або ліквідацію», – уточнили у відомстві.

Крім того, 11 шахт, які відпрацьовують свої запаси або будуть віднесені до безнадійно збиткових, планується ліквідувати. Це шахти ім. Димитрова, «Родинська», «Північна», «Південна», «Золоте», «Тошківська», «Привольнянська», «Новодружеська», «№9 Нововолинська», «Надія» і «Зарічна».

У ході ліквідації цих підприємств Міністерство пропонує запровадити систему соціальної підтримки звільнених працівників, а також фінансувати заходи з охорони навколишнього середовища на закритих майданчиках.

Для затвердження цієї програми необхідно отримати схвалення профспілок і Кабінету Міністрів України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.