Янукович заявив на Луценка в поліцію

Янукович заявив на Луценка в поліцію
Екс-президент України Віктор Янукович звернувся до Шевченківського управління поліції Головного управління Нацполіції в Києві з заявою про вчинення адміністративного правопорушення генеральним прокурором Юрієм Луценком під час брифінгу 18 серпня.

Про це повідомляє агентство Інтерфакс-Україна, у розпорядження якого адвокат Януковича Віталій Сердюк передав відповідну заяву.

У тексті заяви екс-президент вказує, що Луценко скоїв адміністративне правопорушення, передбачене статтею 173 Кодексу України про адміністративні порушення (дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії).

Також Янукович звернувся до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів у зв’язку з “грубим порушенням правил прокурорської етики” та публічними висловлюваннями, які порушують принцип презумпції невинуватості, з боку генпрокурора Луценка.

Крім того, адвокат направив самому Луценку заяву про забезпечення прозорого і об’єктивного розгляду даного звернення свого клієнта.

Нагадаємо, 18 серпня на брифінгу Юрій Луценко сказав, що підтримує проведення очної ставки з Януковичем і готовий організувати це на території України. Луценко зазначив, що у свій час, незважаючи на попередження, він нікуди не тікав тоді, коли Янукович “замовляв його політично і кинув за ґрати”.

“Янукович виявився слабаком, зрадником держави, який узурпував владу, розікрав країну, знищив Збройні сили і сили безпеки України. Нарешті, він утік на територію сусідньої держави і звідти закликав до збройної агресії проти України”, – заявив він.

Генпрокурор Юрій Луценко в ході прес-конференції 18 серпня запросив Януковича на допит у Київ і пообіцяв йому “справедливе слідство, справедливий суд і справедливий вирок”.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в своєму амплуа - приколіст вуличний...
Відповісти
Буде в Югася друга ходка...
Відповісти
Янукович ще був нормальний президент долар по 8 бензин по 10
Відповісти
И не убивали...
Відповісти
І принаймні стільки людей положити і ніяких змін-ми надіялися
Відповісти
Крав але і народу хватало.
Відповісти