На Волині оновили перелік земельних ділянок, які продаватимуть з аукціону

На Волині оновили перелік земельних ділянок, які продаватимуть з аукціону
Волинські земельники оновили перелік ділянок державної власності сільськогосподарського призначення, які незабаром пропонуватимуться з аукціонів. Так, нині в області налічується 271 наділ загальною площею 5754,1 га, права оренди на які будуть виставлені на торги.

Найбільші площі – у Турійському (924,2 га), Ковельському (834,5 га) та Луцькому (759,8 га) районах Волині. Більшість ділянок призначені для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, також є наділи у рекреаційних зонах для будівництва відповідних об’єктів відпочинку та оздоровлення. А на території Іваничівського району інвестори можуть зацікавитися двома ділянками для будівництва та обслуговування зерносховищ.

«Земельні аукціони наразі є найбільш оптимальним шляхом передачі земель в оренду чи у власність, вони забезпечують відкритість у розпорядженні державними землями», – наголошує начальник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко.

До слова, з ініціативи Держгеокадастру, в Україні завершено розробку Системи електронних земельних аукціонів. Апробація платформи та її презентація відбудеться синхронно з земельним аукціоном, запланованим на 2 вересня.

Електронні земельні аукціони забезпечать більшу прозорість набуття прав на земельні ділянки, а також збільшення конкуренції за лоти за рахунок розширення кількості учасників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині оновили перелік земельних ділянок, які продаватимуть з аукціону
02 вересень, 2016, 18:27