Жінка залишила новонароджену дитину на кладовищі

Жінка залишила новонароджену дитину на кладовищі
За дві доби поліцейські на Чернігівщині розшукали жінку, яка народила на цвинтарі дівчинку і залишила її там помирати, передає УНН з посиланням на сектор комунікації поліції Чернігівської області.

Новонароджену знайшов місцевий 12-річний хлопець, який ішов через цвинтар додому. Він побачив перемазане у власній крові та багнюці немовля, яке несамовито кричало. Переляканий хлопчина не наважився взяти в руки дитину, а негайно поспішив до голови села Дубовий Гай і повідомив про знахідку.

Голова сільради разом із дружиною прибігли на цвинтар, де на одній з могил у купі пляшок дійсно лежало немовля. Жінка першим ділом перев’язала дитині пуповину, обтерла дівчинку, укутала в ковдру та разом із чоловіком стали чекати приїзду поліції та медиків.

Дитина вижила, її було терміново доставлено до Прилуцької центральної районної лікарні із загальним переохолодженням.

Натомість поліція почала розшуки матері, яка кинула новонароджене немовля. Лікарі повідомили, що від залишення немовля до його виявлення на цвинтарі пройшло не більше двох-трьох годин. В іншому випадку дівчинка загинула б від втрати крові та переохолодження.

Правоохоронці обійшли та опитали жителів села Дубовий Гай та прилеглих до нього населених пунктів. Зі свідчень селян стало ясно, що підозрювана жінка не місцева. Коло пошуків для поліцейських значно розширилося.

Поспілкувавшись з водіями маршрутних таксі та автобусів, поліція знайшла кондуктора, яка пригадала жінку, що їхала від Прилук до села Дубовий Гай, постійно тримаючись за живіт.

Також поліцейські знайшли чоловіка, який на власному авто підвозив жінку від села назад до райцентру. Пасажирка запам'яталася водієві тим, що залишила після себе на сидінні плями крові.

У подальшому за прикметами поліція вирахувала підозрювану та знайшла її у Сумській області, де вона працює на виїзній торгівлі.

Про вагітність жінки не знали ні близькі, ні родичі. Для всіх це було неочікуваним відкриттям, оскільки жінка не стояла на обліку у лікарів через вагітність.

У підозрюваної взято зразки крові для проведення експертизи. Гінеколог підтвердив, що вона була породілля.

Зі слів жінки, в такий спосіб вона хотіла приховати від чоловіка подружню зраду. Голова родини повернувся додому сім місяців тому після кількарічної відсутності.

Відносно жінки поліцією відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 135 Кримінального кодексу України (залишення в небезпеці). Матері, що кинула своє новонароджене дитя помирати, загрожує обмеженням волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Навіть с*кою не виходить її назвати. Бо сука за своїмми щенятами горою стоїть ї плаче
Відповісти
А моя дочка так хоче дитинку,а я внучку
Відповісти
Нас таких багато....
Відповісти
яб її на місці роздерлаб і закопалаб на тому самому цвинтарі
Відповісти