Гройсман назвав падіння гривні черговим коливанням

Гройсман назвав падіння гривні черговим коливанням
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає зниження курсу гривні сезонними коливаннями. Про це він заявив на святкуванні у Вінниці Дня міста в суботу, 3 вересня.

Гройсман також прогнозує стабільну ситуацію на валютному ринку найближчим часом, повідомляє Кореспондент.НЕТ із посиланням на прес-службу Кабінету Міністрів.

"Ситуація буде абсолютно стабільна. Я думаю, що це такі сезонні коливання. Ризиків для українських громадян тут немає, ми їх не бачимо", - заявив прем'єр.

За його словами, об'єктивних коливань, які вимагали б втручання влади, немає. "Я вважаю, що ніяких ринкових підстав для того, щоб українська валюта якимось чином була знецінена, сьогодні немає", - зазначив Гройсман.

Він також повідомив, що в Національному банку України досить валютних резервів і додав, що Україна отримала позитивний сигнал від Міжнародного валютного фонду. "Ми очікуємо, що у вересні ми продовжимо співпрацю", - додав він.

За словами Гройсмана, розмір траншу складе більше мільярда доларів. "Ці кошти йдуть сумою у валютні резерви нашої країни. Мільярд - у валютні резерви, це впливає, в тому числі, на зміцнення національної валюти", - підкреслив глава уряду.

Він нагадав, що в України є мільярд доларів кредитних гарантій США, які будуть спрямовані до державного бюджету та враховані до його дохідної частини.

Як повідомлялося, Національний банк України пояснює підвищену волатильність гривні загостренням ситуації в Криму і на сході країни, сезонним зростанням попиту на іноземну валюту, корекцією цін на зернові.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гривня на гойдалці! Таке собі украньшьке ноу-хау...
Відповісти
А з 8 до 26 як він називає? Перемогою демократичного і проєвропейского уряду? Хоча наші люди всеодно поведуться на ці казки.
Відповісти
Побачимо скільки гривна буде коштувати на початку 17 року ,до тридцяти докотиться чи ні ?
Відповісти
Останні новини
Гройсман назвав падіння гривні черговим коливанням
04 вересень, 2016, 05:20