Волинський боєць про підтримку коханої під час перебування на Сході

Волинський боєць про підтримку коханої під час перебування на Сході
Волинський боєць Юрій Букія брав участь в найактивніших боях на Сході, був в Іловайську котлі, де і потрапив в полон, з самого початку про місце його перебування знала лише його подруга.

Розповідає Громадське радіо.

А потім саме вона допомогла йому повернутися до мирного життя.

Юрій яскраво пригадує парад полонених в Донецьку в 2014 році і каже, що його можна оцінювати по-різному, але він врятував йому та побратимам життя:

«Ну цей парад теж суттєво зберіг нам життя, бо бували такі моменти, що родичі, батьки конвоїрів, дзвонили до них, а ті прогулювалися біля нас, викликали, щоб сказати, що так, ми були на цьому параді. І ми живі-здорові. І це відіграло дуже важливу роль в тому, що ми залишилися живими».

Протягом трьох тижнів чоловік був в полоні. Коли повернувся додому, то відразу зустрівся зі своєю подругою-поетесою — Лєною Шторм. Раніше вони спілкувалися лише віртуально.

«Одна з небагатьох людей, яка дійсно знала, де я. Що я роблю, живий, неживий. Батьки, наприклад, взнали про те, що я в зоні бойових дій, тобто там вже, в той момент, коли показали мене вже по телебаченню на параді полонених. Більшість друзів, навіть найближчих не знали, де я. Вона знала все».

Поступово дівчина повертала його до життя, пригадує Юра.

«Витягувала мене з того всього. Бувало там, гуляємо парком, і я під тим деревом вже спав би, там може снайпер укритися. Дивлюсь в кожне вікно, з якого можна стріляти. Ну і теж такий переляканий. Розумію, що на мирній території, але теж шукаю позицію, звідки можуть стріляти».

Окрім адаптації до мирного життя, його чекали і ніші неприємні сюрпризи. Як, наприклад, невиплати за його контузію, відсутність підтримки від держави.

«В мене контузія. Травма. В принципі я взнав, що я все-таки отримав компенсацію за поранення. Але яка це компенсація, куди вона пішла і в якій кількості, цього ніхто не знає і ніхто не може довести. І я розумію, що моє прізвище в списку „Компенсація за поранення Юрію Букії виплачена“. Доволі цікаво. Пробували через обласний комісаріат дізнаватися. І ніхто нічого не знає. Ну це чиясь генеральська доця або син мають нову машину або шубу».

Добиватися своїх прав та пільг йому теж допомагала Олена. Але дівчина не намагається приміряти на себе роль «сучасної героїні» і каже, підтримувати чоловіків потрібно, які повернулися з війни, а не «оплакувати».

«Я думаю, що трохи треба відійти від цієї традиційної схеми «оплакування» чоловіка, як я кажу. На війні людина звикає до побратимських відносин і йому перш за все потрібен друг. А якщо вона (ред. — дружина) буде, мало того, що в нього і так стрес, і вона не буде говорити, що ти сильний нормальний, і якось його підтримувати, підбадьорювати в реальному житті. І якщо вона не буде цього робити, а буде тільки оплакувати, що «ой ти ж бідненький, ти ж стільки там пережив, ось тобі найбільша тарілочка борщу», і власне через це чоловіки, я вважаю, і спиваються, тому що в них вмикається якась внутрішня дитина. А людину навпаки треба стимулювати до дорослих вчинків і казати, що «ти повернувся з АТО, і добре, класно, що ти повернувся, так, давай, відстоюй тут те, за що ти воював там», - заначає Олена.

Згадуючи все пережите разом, своє заміжжя через півроку після знайомства, сім` я вважає, що війна влаштовує перевірку на справжність і друзям, і сім`ям бійців АТО, адже щирі відносини попри все тільки міцнішають.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не піарся друже...Війна українця проти українця не робить його героєм.....
Відповісти
Йди воюй, герою. Ми пiдтримаем твою кохану!!!
Відповісти
Обидва бидла
Відповісти
Як же вже дістала та брехня влади, прикриваються війною, собі і далі кишені набивають, а бідних хлопців на вигадану війну. Немає там і краплі крові за кого капнути! Плюс от такого чма багато яке пише тупі коменти, і за таких вмирати?? Самі ж не підуть стріляти, відмазалися. Люди просніться!!!!!!!
Відповісти
Два президенти: Порошенко і Путін, які є головнокомандуючими Збройними Силами ( той в Україні, а другий в Росії) щебечуть про любов до своїх людей у країні ,якою керують...Та не від мене, і від мого сусіда залежить припинення тієї ДУРНОЇ війни! А першим людям у державах, щоб не нищити народ треба за столом переговорів домовлятися про спокій в державах, а не дерибанити кошти платників податків, як України, так і Росії!!! Війна -це велике горе для простого народу, як України, так і Росії!!! Горе-Президенти України і Росії зупиніть дурну війну !!!
Відповісти
Які дивні коментарі!!! Співчуваю дівчині...
Відповісти
Останні новини
Волинський боєць про підтримку коханої під час перебування на Сході
04 вересень, 2016, 20:39