Нардеп від Волині виступив проти політики міністра Насалика. ФОТО. ВІДЕО

Нардеп від Волині виступив проти політики міністра Насалика. ФОТО. ВІДЕО
У стінах парламенту народний депутат Ігор Гузь разом із нововолинськими шахтарями дав брифінг, під час якого виступив проти нездарної політики Міністерства палива та енергетики.

На брифінгу були присутні працівники шахти №10 – Василь Прадід, Сергій Онопрієнко та Олександр Герасимчук, а також помічник нардепа Валерій Мних, - повідомляє прес-служба депутата.

Депутат вимагає від Міністерства палива та енергетики забезпечити повне фінансування шахти №10 і реально працювати на перспективу нововолинських шахт.

Ще зранку 6 вересня більше 100 нововолинських шахтарів приїхали у Київ на мітинг. До цього вони вже вдавалися до перекриття траси, аби домогтися виплати заборгованої за 3 місяці зарплати та повернення 50 млн грн, які забрали із фінансування шахти №10.



“Держава повернулася «одним місцем» до проблем шахтарів. Ці люди, «проходчики», вже 3 місяці не отримують зарплату. Уряд забрав 50 мільйонів, які ніби виділили на зарплату для гірників до Дня шахтаря, але працівникам 10-ої шахті, з якої зняли кошти, зарплати так і не дали, є заборгованість за три місяці”, - наголосив Ігор Гузь.

“Міністр Насалик боїться нововолинських шахтарів. Він мені в кабінеті обіцяв до 15 липня приїхати на Волинь представити голову ДП “Волиньвугілля” і на місці владнати проблеми, вести діалог із керівництвом шахти. Але він не приїхав до Нововолинська. Нас досі не чують. Зранку я звернувся до Міністерства, щоб, якщо не міністр, то хоч заступник його вийшов до мітингувальників. Отримав відповідь: “У нас немає часу”. Це - ганьба! 100 людей приїхали до Києва, а в Міністерстві часу немає”, - обурюється депутат.

Нардеп попередив, що подальше ігнорування проблем шахтарів призведе до радикальніших форм протесту, зокрема подальшого перекриття доріг.

За словами Сергія Онопрієнка, “палки в колеса” також ставить Міністерство фінансів, яке не хоче виділити вже зараз 50 мільйонів гривень, що залишилися, а лише 11,6 мільйонів. Він озвучив вимогу усунути із процесу будівництва шахти різних субпідрядників, через яких можуть “відмивати” кошти.

“Пане Насалик, я думаю, що Ви побачите цей брифінг. Або займайтеся “розрулюванням” проблем шахтарів, або йдіть геть із посади. Шахтарі знають, що рано чи пізно доб’ються виплати зарплат. Але яка перспектива 10-ої шахти, 1-ої шахти, 9-ої, “Бужанки”? Не ховайтеся і потім не розказуйте, що за цими питаннями стоїть політика”, - резюмував Ігор Гузь.

Сьогодні народний депутат надіслав звернення до Прем’єр-міністра України, Генпрокурора та директора НАБУ щодо вирішення шахтарських проблем.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
але і морду наїв вождь шахтарів, підозріло....
Відповісти
Хто що дивиться,хто на проблематику,зто на щось інше
Відповісти
Бідна країна, бідні люди. До чого до вели усіх....
Відповісти
Це не влада, а.... довели людей до відчаю..
Відповісти
Та 10 шахта,як пилосмок без контейнера.А яка якість і калорійність того вугілля?Скільки за останні 10 років вклали в ту шахту?А яка віддача?
Відповісти
А в той-же час ми вирішили питання по боргах для "десятки" за червень і липень.
Відповісти
Останні новини
Нардеп від Волині виступив проти політики міністра Насалика. ФОТО. ВІДЕО
06 вересень, 2016, 17:26