Дітей з мукачівського інтернату використовують як дармову робочу силу. ФОТО

Дітей з мукачівського інтернату використовують як дармову робочу силу. ФОТО
Діти працюють на господарстві при дитбудинку, в полях, іноді здійснюють виїзди в села Мукачівського району.

Про це повідомляє прес-служба уповноваженого ВР з прав людини.

У положенні закладу зазначено, що передбачено винагороду за роботу, але насправді грошей вихованцям, задіяним у польових роботах, не платять, а години трудотерапії значно більші, ніж вказані. Зокрема, деякі підопічні під час розмови вказували 8-10 годин роботи на полі.

"Частина підопічних безкоштовно працює в господарстві при дитбудинку (корівник, городи, сінокіс). Більше того, кілька вихованців взагалі починають роботу на допоміжному господарстві о 6-й годині ранку, доять корів і доглядають за ними", - йдеться в повідомленні омбудсмена.

У закладі проживає 91 вихованець, 2 з яких є недієздатними. Один недієздатний вихованець перебував на полі під час моніторингу, хоча йому протипоказані важкі фізичні навантаження.

Крім того, разом з вихованцями на допоміжному господарстві займалася збором урожаю і частина молодшого медичного персоналу.

При цьому моніторингова група зазначила, що в закладі забезпечені дуже хороші матеріально-технічні умови та якісне харчування для підопічних.

Крім того, вихованців неправомірно використовують для роботи в інших місцях – частина підопічних регулярно здійснює виїзди в села Мукачівського району, де виконує різні господарсько-польові роботи: збір фруктів, обробка сіна, посадка картоплі.

Також підопічними дитячого будинку-інтернату залишаються кілька людей, яким вже давно виповнилося 35 років.

"Ще одне грубе порушення виявила моніторингова група – вихованці не мають можливості користуватися власними пенсійними коштами. Гроші вони здебільшого отримують одноразово в невеликому обсязі до свого дня народження (50-100 грн на рік). Натомість у низці заяв на отримання коштів йдеться, зокрема, про прохання виділити кошти для ремонту спальних приміщень, придбання ліків, постільних речей. Тобто за пенсійні кошти вихованців оплачуються потреби установи", - наголошується в повідомленні.




















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вже зовсім подуріли, щоб то на дітях заробляти. Хай своїх дітей заставлять ті ящики таскати і корову в 6 годин ранку подоїти.Та коли вже вони нажруться ті директора і депутати???
Відповісти
ото знайшли сенсацію! В Олицькому психоневрологічному інтернаті те саме. І підопічні працюють рабськи,і персонал оброблює по 10 сотих буряків БЕЗОПЛАТНО!І з пенсіями крутить медсестра Новак С. А до персоналу відношення хамське..
Відповісти
Дітей, які виховуються в інтернатах треба вчити працювати. Бо як виходять у світ , то нічого не вміють. Але то не значить , що на них можна орати.
Відповісти
Останні новини
Дітей з мукачівського інтернату використовують як дармову робочу силу. ФОТО
07 вересень, 2016, 21:17