Небайдужі клієнти ПриватБанку подарували медичне обладнання. ФОТО

Небайдужі клієнти ПриватБанку подарували медичне обладнання. ФОТО
В обласній дитячій клінічній лікарні Волинського територіального медичного об’єднання відтепер є нове обладнання.

Нова техніка тут з’явилася завдяки програмі ПриватБанку «Допомагати просто», яка діє у фінустанові вже упродовж останніх п’яти років.

«Торік в рамках програми «Допомагати просто» ми запустили проект саме для хворих діток «Заради життя». Завдяки клієнтам, які обслуговуються у Північно-Західному регіональному управлінні, були зібрані кошти. В нас є доступний сервіс у відділеннях, банкоматах, терміналах самообслуговування, де зручно відразу переказувати гроші на благодійність. Лише протягом останніх трьох місяців було зібрано понад 260 тисяч гривень. Ми відразу звернулися до лікарів, аби запитати: яке обладнання їм зараз найнеобхідніше.

Хочу подякувати нашим клієнтам, адже саме завдяки вам відбуваються такі чудові речі. А ми, в свою чергу, контролюємо, аби кожна копієчка потрапила за призначенням, використовувалася прозоро», – розповів директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку Юрій Войтенко.

Раніше медикам, аби зробити рентгенівський знімок, доводилося витрачати майже годину – проявити, просушити. Тепер завдяки новому настільному автоматичному проявлювальному комплексу для рентгенодіагностичних досліджень AGFA CP 1000 (виробництва Бельгії) – лише п’ять хвилин. Його вартість – 162 тисячі гривень.

«Попереднє обладнання нам ще у 2002 році подарував Анатолій Кінах, який на той час був Прем’єр-Міністром.

Завдяки цьому новому ми за п’ять хвилин маємо готовий сухий знімок. Це добре, адже дітки не чекатимуть. І ми швидше проводитимемо прийом пацієнтів», – поділилася старший рентгенлаборант відділення променевої діагностики обласної дитячої лікарні Ніна Карпук.

Окрім проявлювального комплексу, в обласній дитячій лікарні відтепер є ще й фізіотерапевтичний – BTL 5000 (виробництва Чехії), вартістю понад 88 тисяч грн, та ртутно-кварцевий апарат УГН-01-М (українського виробництва), 9900 грн.

«Це нова серія апаратів (фізіотерапевтичний, - авт.), де лікування задається програмуванням. Медсестричка дивиться діагноз і відразу по програмі вибирає лікування. У попередньому обладнанні все було вручну: наводили силу струму, час. А тут всі параметри задаються автоматично. Також завдяки BTL 5000 одразу два пацієнти можуть приймати лікувальні процедури.

Щодо ртутно-кварцевого апарату, то попередній у нас прослужив багато років. І десь півроку тому вже повністю вийшов з ладу. Тепер ми знову зможемо завдяки йому підліковувати діток», – каже завідувачка відділення фізіотерапії та функціональної діагностики обласної дитячої лікарні Наталія Пилипчук.

Щорічно стаціонарно в обласній дитячій лікарні лікується приблизно 15 тисяч маленьких волинян, понад 50 000 отримують консультативну медичну допомогу в поліклініці.

Зазначимо, що загалом упродовж п’яти років за програмою «Допомагати просто» ПриватБанк зібрав понад 55 мільйонів гривень на благодійність. В рамках фонду діють благодійні проекти на підтримку дітей-сиріт і важкохворих дітей, цільові проекти допомоги постраждалим від стихійних лих і катастроф та програми допомоги українській армії та пораненим у зоні проведення АТО бійцям.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.