Волинські депутати просять допомоги для санаторію

Волинські депутати просять допомоги для санаторію
Депутати Волинської обласної ради хочуть, аби в Ковельському районі запрацював санаторій матері і дитини "Турія".

Про це стало відомо під час позачергової сесії Волинської обласної ради сьогодні, 8 вересня.

Зокрема, депутат Волиньради Валентина Касарда оголосила запит. Вона просить врятувати санаторій "Турія". Розповідає: через борги і фінансові махінації попереднього керівництва здравниця вже рік не працює. Загальний борг установи - близько 2 мільйонів гривень.

"Виставляти його на продаж – це злочин проти волинської громади, бо цей санаторій може працювати впродовж цілого року, на противагу тим, що перебувають у власності профспілок, які працюють лише літом і не мають нормальних умов", - переконує Касарда.

Депутати запит підтримали.

Жінка просить реструктуризувати існуючі борги здравниці та запустити санаторій в роботу. Додає: на функціонування здравниці в рік потрібно мільйон гривень.

"Ми повинні втримати єдиний санаторій для дітей, який можна зробити волинським "Артеком", - каже Касарда.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спасайте санаторій поки його не купив за безцінь хтось з місцевих олігархів і не збудував собі там маєток, як завжди в нас роблять.
Відповісти
13 вересня 2016р. була спроба РЕЙДЕРСЬКОГО ЗАХВАТУ САНАТОРІЮ "ТУРІЯ". Приїхавши двома машинами працівники санаторію "Лісова пісня" почали вимагати документи на майно санаторію "Турія" в грубій формі. А зі своєї сторони не надавши жодних розпоряджень обласної ради. Пізніше почали спиратися на розпорядження обласної ради від 15 липня 2016р. Але виникає питання, чи дійсно дане розпорядження має законну силу, чи взагалі Голова обласної ради його підписував, адже дане розпорядження не пройшло через сесію обласної ради. Чи законне одноосібне рішення про передачу майна санаторію "Турія" на баланс санаторію "Лісова пісня"? Який на сьогоднішній день в боргах "як в шовках". Коли всі документи були не надані, працівники санаторію "Лісова пісня" були дуже розлючені та визивали підмогу з обласної ради. Приїхали з боку санаторію "Лісова пісня" позаштатні працівники "кришувальники" Горошко А.З., Рущинський Б.І., які "кришують" за грошову винагороду з боку директора санаторію "Лісова пісня" Карпука. Всі керівники санаторію "Лісова пісня" залишили свої робочі місця і цілий день намагалися захопити санаторій "Турія". Чим так приваблює їх санаторій "Турія", коли в себе не можуть навести лад в роботі?!
Відповісти