Верховна Рада хоче скасувати печатки для підприємців

Верховна Рада хоче скасувати печатки для підприємців
Верховна Рада України має намір скасувати використання печаток юридичними особами та підприємцями.

За законопроект №4194 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами-підприємцями" в першому читанні проголосували 235 народних депутатів на ранковому пленарному засіданні парламенту сьогодні, 8 вересня, - повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Цей закон пропонує остаточно скасувати використання печаток... Підпис - це те, що можна перевірити, щодо нього можна провести експертизу. Так працюють у всьому світі", - сказав під час обговорення законопроекту голова комітету з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк (фракція "Радикальна партія").

Законопроект пропонує виключити із законодавства вимогу про обов'язкове використання печаток, незалежно від їх наявності у суб'єктів господарювання, виключається можливість визнання документа (угоди) недійсним (неукладеним, нездійсненим) у зв'язку з відсутністю відбитка печатки.

Законопроект також виключає необхідність використання печаток у відносинах суб'єктів господарювання з державними органами та органами місцевого самоврядування.

Законопроект пропонує ввести адміністративну відповідальність за вимогу державним органом або органом місцевого самоврядування наявності відбитка печатки на офіційному документі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Верховна Рада хоче скасувати печатки для підприємців
09 вересень, 2016, 09:34