День фізкультури і спорту у найспортивнішому вузі Волині. ФОТО

День фізкультури і спорту у найспортивнішому вузі Волині. ФОТО
День фізичної культури і спорту відзначили і в Академії рекреаційних технологій і права. У цьому приватному вузі навчається найбільше спортсменів.

«Потрібно пам’ятати, наскільки важливий спорт, адже доведено, що одна гривня, витрачена на спорт, економить 10 гривень, які йдуть на ліки. Спортсмен – це не та людина, яка робить щодня зарядку, а тренується з надією перемогти», - розповів засновник вузу, голова відділення Олімпійського комітету в області, заступник голови обласної ради Роман Карпюк.

Серед студентів Академії – дві учасниці Олімпіади в Ріо - Марія Повх і Юлія Паратова; шість спортсменів, які виконали олімпійські нормативи; сім майстрів спорту міжнародного класу.

«Сьогодні фізична культура та спорт є невід’ємною фізичною карткою будь-якої країни. І наша Академія пишається своїми студентами», - сказав ректор вузу Андрій Сітовський.

Серед викладачів – три заслужених тренери України. В Академії також працюють і наукові школи, школи з адаптивного фізичного виховання, проводяться наукові дослідження, багато викладачів вже захистили наукові дисертації, ще декілька пишуть.

«Враження про цю Олімпіаду – не дуже… Певно, тому що виступила невдало та й увесь час там провела під крапельницями. А все тому, що за місяць до Ігор у мене розлетівся меніск на правому коліні. Операцію вже було робити пізно. Не хотілося втрачати олімпійську ліцензію. Вирішили з тренером виступати в категорії не до 53 кг, а до 48. Проте за день до виступу в Ріо я почала втрачати свідомість від голодування. І коли вийшла на помост, вже нічого не могла піднімати, тому і програла свою бронзу», - поділилася враженнями про Олімпіаду заслужений майстер спорту України з важкої атлетики Юлія Паратова.

Юля розповіла, що зараз самопочуття вже в нормі – батьки відгодували пиріжками, - жартувала спортсменка.

Марії Повх до медалі не вистачило 0,03 секунди.

«Я довела, що достойна бути членом збірної. Зараз буду відпочивати. Плануємо з чоловіком поповнення в сім’ї. Тому про найближчі змагання не може бути і мови. А вже потім готуватимусь до наступної Олімпіади», - розповіла Марія.

Зазначимо, що саме в ці дні готується до виступів вже на Паралімпійських іграх студент коледжу рекреаційних технологій і права Віталій Романчук.















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
День фізкультури і спорту у найспортивнішому вузі Волині. ФОТО
09 вересень, 2016, 12:22