У Луцьку зняли перший художній фільм про моду «Fashion Gene». ФОТО

У Луцьку зняли перший художній фільм про моду «Fashion Gene». ФОТО
Що таке мода, звідки вона взялась та куди йде? Відповіді на ці питання спробували пояснити нам, дорослим, маленькі талановиті лучани в короткометражній художній картині "Ген моди".

В зйомках фільму взяли участь 3 вікові категорії: дошкільнята, учні
початкової ланки та підлітки.

Ідея фільму полягає в тому, щоб показати сьогодення сучасних дітей,
провівши аналогію з дитинством наших дідів-прадідів.

В цій кінороботі показано дві сюжетні лінії, які змінюють одна одну. Так, на початку картини ми бачимо сучасний світ, стильні образи наших дітей, їхні захоплення та дозвілля. Потрапивши на виставку сучасного та етномистецтва, одна з героїнь фільму, Анастасія Назарук, бачить картину із зображенням старенької хати-мазанки і намагається уявити собі тогочасне життя. Дитяча уява заводить її у минуле і показує дитинство наших пращурів, який вони мали вигляд та чим розважались.

На перший погляд, ця кіноробота є досить легкою для сприйняття і трохи розважальною, однак в ній закладено важливий підтекст. Через
позитивні та безтурботні дитячі образи доноситься ідея української
самобутності та самосвідомості.

Українська вишиванка вийшла з-під голки наших прабабусь і, трансформувавшись у сучасні лекала та форми, продовжує виконувати роль оберегу і в наш час. Приємно, що жодне національне свято, а дедалі все частіше і будь-яка інша святкова подія, не обходиться без цього елементу гардеробу. Сьогодні без вишиванки важко уявити прогулянку зеленими алеями парку на День Незалежності, першокласників, які вперше переступають поріг школи, дошкільнят на родинному святі у садочку…

Чому ж так? А тому, що ми - українці і це наш автентичний здобуток та символ єдності, який, як і наші українські традиції, передається з покоління в покоління, про який не можна забувати, бо в ньому наша сила.

Підтвердженням цього є фінальна сцена фільму, в якій Анастасія посеред буденної індустріальної метушні бачить стильну дівчинку, одягнену у вишиванку, що стає символом того, що справжня мода йде від душі. Саме це підтверджує вислів успішного американського модельєра та дизайнера Ральфа Лорена, яким закінчується кінокартина: "Мода - це не лейбли і не бренди. Мода - це те, що заховано глибоко у вашій душі".

Приємно, що цю ідею підтримали наші українські дизайнери, підготувавши для фільму чудові образи для акторів.

Так, стиль "Street look" для підлітків підготували дизайнери нашого
українського бренду "Пара solo".

Стильні фешн-образи вдалось створити завдяки монобрендовому бутіку "Wojcik".

Образ маленьких принцес був створений арт-салоном "Леді-Л".

Маленький модниць одягнула також молода талановита луцька дизайнер Олеся Кунчикова.

А неповторні українські образи створила ТМ "Чічка".

Завдячуючи Ірині Мордик, сьогочасне дозвілля дітей та підлітків вдалось яскраво відобразити на території культурно-розважального центру "Адреналін Сіті", а сиву давнину відзняли за сприяння директора колоритного музею історії сільського господарства Волині-скансен в смт. Рокині Олександра Середюка.

Активно нашим молодим акторам допомагали цілий склад професіоналів своєї справи, серед яких і стиліст-перукар Олена ЯрощукСвітлана Курбан, хореограф Богдана Шолудько, плетінню віночків навчала Мар'яна Сорочук.

Ну і, звичайно, яскраві світлини зі знімального майданчика зробила сімейний фотограф Анна Андріюк, а відзняв та змонтував фільм "Ген моди" найкращий відеограф Олександр Слобода (студія сімейної відеографії "Save memories").

Акторський склад кінострічки - моделі дитячої модельної школи "Baby
fashion": Анастасія Назарук, Анастасія Войчик, Анюта Климовець, Анна Ступал, Ангеліна Груб'як, Валерія Губій, Вероніка Фурманюк, Єлизавета Крамаревич, Іванна Новак, Ірина Антощук, Кароліна Росоловська, Крістіна Петровська, Ліана Лепа, Микола Фурманюк, Олександр Гармідер, Соломія Савчук, Яна Мирончук.

Не менш важливо та приємно, що прем'єра даної кінороботи відбудеться в День українського кіно, 10 вересня, в Арт-галереї "Луцьк" ( вул. Б. Хмельницького, 1), організований анімаційною студією "Імаго". А вже 08-09 вересня ця кіноробота буде представлена широкому загалу на фестивалі анімації "Задзеркалля", що проходитиме у Волинському обласному театрі ляльок.

Ця кіноробота пройшла попередній відбір на Всеукраїнський кінофестиваль і буде представлена у м. Київ.

Але і це не все. Наша українська культура та звичаї будуть висвітлені і на міжнародній арені, адже цю стрічку представлятимуть також і у Берліні на міжнародному кінофестивалі.

Триматимемо кулачки за перемогу наших талановитих маленьких зірочок.






















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.