Рекламний бюджет цьогорічних виборів перевалив за $160 млн

Рекламний бюджет цьогорічних виборів перевалив за  $160 млн
У нинішній парламентській кампанії політичні партії роблять ставку на телевізійну рекламу: на неї лідери гонки витрачають в два рази більше, ніж на виборах 2007 року.

Про це пише Фокус.

Більше 4000 політичних роликів показали сім топових телеканалів України в серпні. Це майже в півтори тисячі разів більше, ніж у липні, на старті кампанії. Але це тільки початок. За словами політолога Тараса Березовця, число роликів буде збільшуватися, адже партії на цих виборах готові витрачати на телевізійну рекламу від 40 до 60% своїх рекламних бюджетів.

«Партії вже витратили на телевізійну рекламу в два рази більше, ніж у 2007 році», - говорить, посилаючись на дані свого моніторингу, глава комітету ВР з питань свободи слова та інформації Юрій Стець, додаючи, що під час кампанії бюджет на медіарекламу (телебачення, радіо, білборди) в однієї партії може досягати $ 50 млн.

Сезон реклами на ТБ, зазначає політолог Володимир Фесенко, відкрила партія «Україна - Вперед!» Наталії Королевської, розмістивши 48 роликів в квітні на телеканалі «1+1».

Таку поспішність експерт пояснює просто: Королевській потрібно було за короткий час підвищити впізнаваність своєї політичної сили. І це, впевнений Фесенко, їй вдалося. Згідно з опитуванням Центру Разумкова на 4 квітня рейтинг партії становив 1,2%, а на 19-е - вже 4%. Але вийшло це лише завдяки тому, що інші політичні сили в цей період реклами не розміщували, а агітацію ПР до старту кампанії і зовсім маскували під соціальну рекламу.

Однак у всіх інших випадках обчислити коефіцієнт користі від ТБ-реклами експерти не беруться. Березовець зізнається, що таких досліджень не проводиться в принципі. «Вважайте, що реклама на ТБ - частина іміджу партії. А за імідж потрібно платити гроші. І чималі», - резюмує він, додаючи, що величезна аудиторія людей середнього достатку у віці 40 + охоче вірить в красиву політичну картинку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Короленко, итд итп местная солянка, яценюк , и все это братва, не кому верить, засадили Юлю, о они на воле властвуют как им удобно
Відповісти
Останні новини
Рекламний бюджет цьогорічних виборів перевалив за $160 млн
24 вересень, 2012, 14:44