Якщо ви не живете в квартирі, за воду і водовідведення можна не платити

Якщо ви не живете в квартирі, за воду і водовідведення можна не платити
Українці зобов'язані платити за житлово-комунальні послуги навіть у тому випадку, якщо не проживають у будинку або квартирі. Однак платіж можна зменшити, відмовившись від двох видів послуг. Про це повідомляє obozrevatel.com.

Так, згідно зі статтею 322 Цивільного кодексу, якщо квартира є приватною власністю, то власник зобов'язаний утримувати майно, яке йому належить. Відповідно, власник житла є споживачем комунальних послуг до того моменту, поки він письмово від них не відмовився.

Дуже просто можна відмовитися від послуг водопостачання та водовідведення. За заявою споживача водопровідні вводи у квартиру опломбують, і нарахування оплати припиниться.

Складніше з теплом і з прибиранням прибудинкової території. Від централізованого теплопостачання відмовитися неможливо технічно (це можливо тільки при відмові жителів усього будинку від централізованого теплопостачання). Те ж саме з послугами з утримання будинку та прибудинкової території, яка надається незалежно від того, живе хтось у квартирі чи ні, оскільки сміття з двору вивозиться, а двір прибирається. Тому за опалення і утримання прибудинкової території платити доведеться у будь-якому випадку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Америку відкрили.Ще краще лічильники на все.Скільки споживаєш,стільки платиш.Можеш не споживати,тоді не платиш,окрім утримання будинку і якщо цент.опалення.
Відповісти
Останні новини
Якщо ви не живете в квартирі, за воду і водовідведення можна не платити
11 вересень, 2016, 14:50