Найнебажанішими сусідами українці вважають ромів і чеченців. ОПИТУВАННЯ

Найнебажанішими сусідами українці вважають ромів і чеченців. ОПИТУВАННЯ
Дві національності, до яких українські громадяни демонструють стійке упередження і небажання взагалі пускати їх в країну, — це чеченці і роми. Про це свідчать результати дослідження Інституту соціології НАН України, наведені в статті Олександра Шульги для DT.UA.

"Важливо підкреслити, що таке ставлення виникло не вчора і навіть не позавчора. Воно демонструвало стійку його представленість у суспільній свідомості впродовж усіх років незалежності", - пише Шульга.

Нині, згідно з останнім дослідженням Інституту соціології НАН України, яке щойно завершилося, кількість тих, хто не хоче пускати ромів у країну, сягає 41%. Для порівняння: на початку 2000-х цей показник був майже такий самий і навіть на кілька відсотків вищий. Єдиною національною групою, яку не хотіли б пускати в країну ще більше громадян, є чеченці. Як раніше, так і нині за це виступає пон, йдеться в статті.

"Ба більше, порівняння відповідей молоді і людей старшого віку щодо їхнього ставлення до ромів і готовності допустити у своє життя, свідчить про майже повну ідентичність їхніх настроїв. Тому можна констатувати, що за всі роки незалежності не відбулося змін на краще у ставленні до ромів, ба навіть не виникло самих передумов для такого поліпшення. Адже негативне ставлення, а відтак і всі перестороги та стереотипи щодо ромів були повною мірою відтворені новим поколінням, яке, не важко передбачити, своєю чергою передасть їх майбутньому. Таким чином упереджене ставлення буде відтворюватися знову й знову", - пише Шульга.

Нагадаємо, думку більшості українців, найбільшого заборони вимагає доступ до легких наркотиків, одностатеві стосунки, вільний продаж зброї і проституція, свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а хто ж тоді кидає сміття з балконів,матюкається та курить на зупинках, робити не хочуть та вимагають субсидії та низькі тарифи?
Відповісти
і жидків не дюже хочуть
Відповісти
а чого там не має братів поляків котрі нас дуже люблять?
Відповісти
Останні новини
Найнебажанішими сусідами українці вважають ромів і чеченців. ОПИТУВАННЯ
11 вересень, 2016, 12:27