До Дня туризму у Луцьку відкриють оглядовий майданчик і некрополь. АФІША

До Дня туризму у Луцьку відкриють оглядовий майданчик і некрополь. АФІША
У Міжнародний день туризму у Луцьку відкриють два нові туристичні об’єкти - Братський Некрополь та оглядовий майданчик «Панорама Луцька».

Про це йшлося на прес-конференції з нагоди відзначення Міжнародного дня туризму у Луцьку, яка відбулась 24 вересня у Луцькій міській раді.

Заходи з нагоди Міжнародного дня туризму триватимуть у Луцьку протягом 27-30 вересня 2012 року. Протягом цих днів будуть відбуватися фотовиставки, студентські дебати, квести, анкетування, радіовікторина, визначення та нагородження переможців конкурсів «Найоригінальніший туристичний маршрут», «Запрошення до Луцька», «Хочу до Луцька» та інші.

27 вересня відбудеться урочисте відкриття нового туристичного об’єкта - Братського Некрополю (тобто поховання) в підвальному приміщенні Хрестовоздвиженської церкви. А також пам’ятної меморіальної дошки, присвяченої виходу луцького першодруку «Лямент».

29 вересня вперше у Луцьку відбудеться фотовиставка-сушка фото під назвою «Дворик мого міста». Як розповіла директор КП «Центр туристичної інформації та послуг» Олена Семенюк, у форматі «сушки» фотомитці зможуть вивісити свої світлини на мотузках для білизни за допомогою прищепок, а також обміняти свої фотографії на роботи інших учасників. Протягом виставки створять імпровізований дворик, у якому можна буде пограти у настільні ігри, послухати музику та відпочити від міської метушні. Виставка триватиме від 12 до 16 години у сквері «Зоряний».

28 вересня у Центрі туристичної інформації та послуг відбудеться майстер-клас з основ фотографії, який проведе луцький фотограф Володимир Стельмах.

30 вересня відкриють ще один туристичний об’єкт – оглядовий майданчик «Панорама Луцьк» (на перехресті вулиць Квіткової і Гірної). З нього відкривається вигляд на Лютеранську кірху, Кафедральний костел святих Петра та Павла, вежі Луцького замку та інші пам’ятки архітектури і будівлі міста.

Крім того, учасники прес-конференції запевнили, що працюють над створенням карти-схеми Луцька, яку обіцяють розмістити на Театральному майдані. Також розповідають, що найближчим часом орієнтуватися гостям Луцька стане легше: на вулицях з’являться вказівники найцікавіших туристичних об’єктів міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
До Дня туризму у Луцьку відкриють оглядовий майданчик і некрополь. АФІША
24 вересень, 2012, 15:10