Платний спорт: скільки коштувала спортсменам участь у півмарафоні «Лучеськ»

Платний спорт: скільки коштувала спортсменам участь у півмарафоні «Лучеськ»
У півмарафоні "Лучеськ" можна купити не тільки участь, але й медалі.

Сьогодні, 11 вересня, в обласному центрі Волині відбувся перший півмарафон "Лучеськ". Організатори запевнили, що у ньому взяли участь близько 360 дорослих учасників.

Читати більше: Півмарафон «Лучеськ». ФОТОРЕПОРТАЖ

Заради проведення спортивного забігу в Луцьку перекрили проспект Волі, Шопена, на майже всіх дорогах стояли поліцейські, чергували карети "швидкої".

Щоправда, участь у спортивному дійстві не безкоштовна.

На сайті організаторів містяться розцінки - скільки доведеться заплатити, аби пробігти 21,1 км.

Зокрема, участь у забігах "Шлях воїна", "Міцний горішок" та "Спортсмен" коштувала за день до забігу 300 гривень. За додаткову плату можна було придбати медаль (120 гривень) та футболку (150 гривень). Крім того, за участь у "Естафета 4Х5000 м" спортсмени платили 1200 гривень. Медаль та футболка також зросли в ціні - 480 та 600 гривень відповідно.

Був і безкоштовний забіг, проте на нього реєструвалися неохоче.



За словами мера Луцька Миколи Романюка, він не знає, чи платять організатори марафону щось до міської казни. Мовляв, цими питаннями займається заступник голови Юрій Моклиця.

Організатори ж запевнили, що завдяки цьому заходу бюджет Луцька отримає своє.

"Надійде в бюджет міста те, що буде від туристів. Туристи, які приїхали на наш захід, залишають гроші в готелях, ресторанах, кафе, які дають роботу людям міста Луцька, ну і інше. Навіть люди, які продають сувеніри в центрі міста, теж зароблять на цьому. А ще великий внесок в розвиток Луцька - турбота про здоров'я дітей, які будуть бігати тут, і цей внесок не можна оцінити в грошах", - каже один із організаторів Ігор Спасовський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 45
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я в шоці!!!!
Відповісти
Гарна статистична у вас картина виходить А самі не хотіли прийти порахувати Бьються деякі люди щоб Луцьк був знаний і туристичний а тут раз і стільки людей з Києва,Тернопілля, Рівного і інші і з позитивними емоціями про місто. марафон А що платний то це справа людини,якщо вона мріє про результат ,який ій необхідний в подальшому ,тоді платить А білшісьть бігла заради просто прийти на свято і подарувати собі відчуття що я можу і я молодець Мені наприклад футболку і медаль замовив сюрпризом син,а я в своі 58 років це зробила 5 км за 33 хв,Дякую організаторам Все було чудово
Відповісти
Давай, пробiгай....
Відповісти
Чого і тобі бажаю !!!! пробіжки роби частіше..
Відповісти
Пропоную зробити аналогію по прибиранню Сапалаївки.
Відповісти
По скільки буде вхідний квиток на прибирання?
Відповісти
Шановні двірники, організуйте будь ласка прибиранні Сапалаївки, я готовий допомогти безкоштовно, але, думаю, буду такий доброволець один.
О, ні, нас же буде троє !!! І не забудьте прихопити інструмент та обладнання для прибирання (це я про витрати), я готовий допомогти безкоштовно ...
Відповісти
Волиньпост, от скажіть чесно, перед тим, як написати свої висновки, ваш журналіст головою в стіну бився? А головний редактор?
Відповісти
А де ви побачили в новині висновки? Все є - і думка мера, і організатора, а висновків, скільки не перечитував не бачив. Може покажите?
Відповісти
А висновок той Ви зробили що "Медаль та футболка також зросли в ціні - 480 та 600 гривень відповідно".. Це не відповідає дійсності !!!!
Відповісти
Організатори молодці, добре зробили це світо. Лучани задоволенні.... Тільки гнилі совки, які нічого невміють, жовчю дрискають
Відповісти
це звичайна практика при організації таких марафонів чи півмарафонів. В мене таке враження що журналіст який писав дану статтю, вибачте за слово журналіст, дуже далекий від теми. Нормальна організація дійства
Відповісти
А де написано що дійсво погане? Лише констатують факт, що платне.
Відповісти
Безкоштовний сир лише у мишоловці. Шановні читачі, зверніть увагу: "Був і безкоштовний забіг, проте на нього реєструвалися НЕОХОЧЕ.", а це значить, що учасники знали та розуміли за що платять.
Відповісти
Движение в половине города перекрыто..... Просто бред какой-то.....
Відповісти
тобі, там би було де порухатись, але мабуть до дивану приліп...
Відповісти
У персони котра писала матеріал, в у особи котра затверджувала, Все гаразд з здоровим глуздом?
Хоча б хтось виникнув в суть питання і суть проведення оплат?
Чи найкраще зайняти позицію "диванної сотні", чи "провокатора"?
Соромно та шкода. Повний не професіоналізм і обмеженість світогляду команди видання.
Відповісти
Лише за реєстрацію організатори отримали - 79200
+ ще купували футболки та медалі...
ітого близько 200 тисяч...
Питання: 1) чому я платник податків ЗОБОВЯЗАНИЙ фінансувати комерційний забіг (щляхом оплати зарплати поліцейських, медиків використання обладнання та сил міської ради)????
2) Чому я мешканець міста повинен уникатих постійно перекритих кимось вулиць то забігами то ходами ??? (якщо міський парк вам не до вподоби з його величезною площею то віддайте його людям під забудову а по місту бігайте...)
Відповісти
А чому організатори не повинні щось заробити за добре виконану роботу?Тому що ти проти?А якщо хочеш безкоштовного-то бігай сам по парку або в лісі.
Відповісти
ТА ні все правильно люди повинні заробляти та в даному випадку з мене з тебе як платника податків зтягнули кошти а хтось заробив.... якщо комерційний хай проводять але платять по рахунках.... (а то завтра я надумаю провести змагання з дирифту та попрошу щоб мені міська рада закупила шини та бензин... )
Відповісти
а ну розкажи скільки ти заплатив податків з мінімалки з конвертом?
Відповісти
у мене неможливий конвер ... щомісячно плачу майже 4500 податку... а ти?
Відповісти
А ти не думай - РОБИ !!!!!!!!!!!!!
П...діти - не мішки таскати !!!!!!!!!!!
Підніми свій зад і спробуй не лише податками допомогти Луцьку стати красивішим та привабливішим !!!!!!!!!!
Відповісти
А що тут дивного, що платний? Це нормальна практика. Диванні воіни порахуйте витрати на організацію та проведення дійства. В Європі це звичайна практика: 10 км - 10 євро, 21 - до 15 євро, марафон - від 40 до 90 євро. І бажаючих збирається по декілька тисяч. А критикують і ниють тільки ті які мамі нічого не можуть та не вміють.
Відповісти
В європі організатори платтять за послуги поліцейських та медиків я к мінімум а то й в бютжет міста.... (а то поліцейські та медики були зайняті на комерційному заході а в той час людей грабували, і хтось не поїхав на медичний - поліцейський виклик...) ЧОМУ?
Відповісти
Ваня, ти організовував заходи в Європі !! ))))))
не сміши, твої фантазії не відповідають дійсності ...
Як тут, так і там йде максимальне сприяння таким заходам,
оскільки від цього, виграють ВСІ, але тільки не ти..
Мені тебе шкода, правда...
Відповісти
Ось перший нитік, мені те не так, мені то не подобається. Не плати, тебе ніхто не заставляє. А те, що перекрито, нічого з тобою не трапиться- перетерпиш
Відповісти
А як не платити як це йде з бютжету? Я не нитік я за спорт БЕЗ КОМЕРЦІЇ!!! а то футбол - площадки платні, забіг і на тому хтось Збирає... ТАК НАЦІЯ ЗДОРОВА НЕ БУДЕ! (ці на олімпіаді та євро будемо перші з кінця бо без грошей ти виявляється вже не спортсмен... :()
Відповісти
Я не хотів тебе образити. За це вибачаюсь. В Європі на такі заходи поліціі, медикам та пожежним гроші виділяє місцева влада. А всі інші організаційні питання по розтратах беруть на себе організатори, в тому числі і оплата за період перекриття доріг.
Відповісти
Ваня, треба розрізняти що таке спорт, а що таке фізкультура.
Іди ......... в парк і оздоровлюйся.
До речі, ти чи твої близькі, були хоч раз на загальноміській недільній ранковій зарядці ? ... можеш не відповідати, всі і так знають відповідь. ..
А ти говориш про здорову націю.. ЗДОРОВА НАЦІЯ починається з кожного з нас... Задумайся !!!!!!!!!
Відповісти
Автор не в темі,але зараз такий формат скрізь.Організаторам-респект.Романюк і інщі піарщики-якщо не приймаєте участі ,то взагалі не лізьте
Відповісти
Про яку комерцію йде мова?

Скільки місту обходиться утримання, ледарів, нарко і алко залежних? невже популяризація здорово способу життя не варта тих 8 годин роботи десятка медиків і поліцейських? Всього 8 годин за рік?
Невже ці кілька годин так нашкодили бюджету міста?
Побільше таких заходів і тоді зменшиться роботи в медиків і поліцейських.
Відповісти
Повністю підтримую. Хочу зауважити, що повністю перекрита дорога була 3 години, медики сприяли 4 години, а поліцейські були задіяні приблизно 6 годин. .. (п.с. для вані !!! Суму годин рахувати не треба !! активна частина заходу зайняла всього 5 годин)
Відповісти
і до речі була можливість прийняти участь в 5-км БЕЗКОШТОВНІЙ дистанції, де взагалі ні за що платити не треба, тому що й медаль фінішера і футболка - тільки за бажанням. Но для тих кому не шкода на бухло ні грошей ні часу, а шкода хоча б часу на ось таке гарне, дійсно міське, і дійсно Європейське дійство нічого не докажеш:)
Відповісти
тю, образилися що назвав своїми словами цього журналіста, й видалили комент, ну так треба думати коли берете на роботу
Відповісти
Зайняв перше місце давай гроші за медаль)ще такого не чув))
Відповісти
Шановні читачі!!!
Медаль була за бажанням і вона призначена була в якості і з написом на ній "ФІНІШЕР" , а не переможець.
Всі переможці та призери отримували додаткові призи.
Відповісти
Медаль фінішер 120 гривень це не за круто?її ціна максимум 20 гривень,це не естафета а обдираловка
Відповісти
Можливо ціна і кусається. Але за 20 грн. можна купити собі в любому спорт.магазині любу штамповку в любий час. А кожен з учасників, хто купив медаль, розумів, що платить не "ширпотреб", а за бренд, особливість та пам'ять на все життя.
Відповісти
Такий бренд можна купити не за 20 грв а за 15 грв сам бачив
Відповісти
Чого ж не купив ?? ха
Відповісти
Я беру участь вже в шостому подібному заході по Україні.
Вони всі платні і це НОРМАЛЬНО!
Якби автор до своєї примітивної аналітики додав, хоч мінімальний аналіз проведення подібних заходів, то зрозумів би це.
А так дуже прикро, що такий прекрасний захід пробують так тупо дискредитувати.
Треба дякувати організаторам, що взялись за цю роботу. Подібні забіги - це тренд наразі і Україні. І велика радість, що в нашому місті теж з'являється такий захід.
Автору можу накидати масу посилань, чому це не може бути безкоштовно. Дуже прикро за такий низький професійний рівень статті.
Відповісти
Як на мене вже комерсанти і до спорту добрались)подуріли вже людям що не будь впарюють
Відповісти
А може ми ще і повітря платним зробимо? Береш участь-бери, але це не означає,що це правильно! Треба перевіряти куди ці кошти йдуть,для початку і якщо ти лучанин та українець,то мусиш вимагати роз яснень куди ці кошти йдуть!А експлуатувати Луцьк не терба, ради комерційного інтересу,нажаль, його в Луцьку вже і так занадто....
Відповісти
Чому я, як лучанин, не можу побігати по центральним вулицям міста ??? А організованою групою ??? Чи є це експлуатацією Луцька ???
А у чиїй власності дороги та інше щодо організаційних моментів спортивного свята??? Правильно у комунальній власності, тобто у власності громади Луцька. То чому громадська організація Луцька за сприянням виконавчого органу Луцька - міської ради не можуть проводити такі заходи для лучан та гостей міста???
= Можуть і повинні проводити !!! =
Відповісти
Останні новини
Платний спорт: скільки коштувала спортсменам участь у півмарафоні «Лучеськ»
11 вересень, 2016, 15:26