Де на Волині ще є вільні земельні ділянки для учасників АТО

Де на Волині ще є вільні земельні ділянки для учасників АТО
Головне управління Держгеокадастру у Волинській області на вимогу обласної ради надало інформацію щодо поточного стану виділення земельних ділянок для осіб, які брали участь в антитерористичній операції на сході України.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

У листі йдеться про таке:

"Від учасників АТО та членів родин загиблих в АТО військовослужбовців станом на 01.08.2016 надійшло 7330 діяв на виділення земельних ділянок, зокрема, згідно з компетенцією щодо розпорядження земельними ділянками, до органів місцевого самоврядування надійшло 4730 заяв, що становить 64,5% від усіх звернень та до Головного управління Держгеокадастру в області - 2600 заяв, або 35,4%.

Розглянуто заяв і прийнято 5347 рішень (наказів) (72,9% від поданих заяв) на площу 2407,9 га про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок. З них: органами місцевого самоврядування та районними державними адміністраціями 2943 рішень (розпоряджень) (62,2% від поданих заяв), Головним управлінням Держгеокадастру в області 2404 накази (92,5% від поданих заяв).

Найбільше надано дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок учасникам АТО у Луцьком) (855), Ківерцівському (574), Іваничівському (559) районах.

Передано у власність учасникам АТО та членам родин загиблих в АТО військовослужбовців 2789 земельних ділянок (52,2% від наданих дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок) на площу 1205,5 га. З них органами місцевого самоврядування та районними державними адміністраціями 1531 (52,0% від дозволів), Головним управлінням Держгеокадастру в області - 1258 (52,3 % від дозволів). Найбільше передано у власність земельних ділянок у Луцькому (461) Ківерцівському (420) та Іваничівському (305) районах.

Для вирішення проблеми відсутності вільних земельних ділянок під житлову забудову в межах міст обласного значення Луцьк, Нововолинськ, Володимир-Волинський, Ковель, що унеможливлює виділення ділянок військовим під забудову. Головним управління Держгеокадастру в області з метою зняття соціальної напруги для учасників АТО розроблені масиви земельних ділянок для садівництва, зокрема:

- Іваничівський район - Грядівська сільська рала - 96 ділянок. Морозовичівська сільська рада - 84 ділянки. Поромівська сільська рада 49 ділянок;

- Ківерцівський район - Борохівська сільська рада - 90 ділянок, Озерцівська сільська рада 29 ділянок. (Перська сільська рада - 20 ділянок;

- Луцький район - Романівська сільська рада 117 ділянок;

- Старовижівський район - Дубечненська сільська рада - 30 ділянок, Кримненська сільська рада - 78 ділянок;

- Шацький район - Пульмівська сільська рада -- 378 ділянок, ІІІацька селищна рада - 113 ділянок;

- Ковельський район - Колодяжненська скіьська рала 30 ділянок.

При цьому слід зазначити, що Постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2015 №321 затверджено Порядок переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки. Таким чином Уряд дозволив забудово земельних ділянок, наданих тля садівництва.

Усі питання, пов’язані з розподілом земельних ділянок учасникам АТО в Головному управлінні Держгеокадастру в області розглядаються робочою групою до складу якої входять представники громадських організацій учасників АТО, правоохоронні органи та Головного управління.

Головним управлінням Держгеокадастру сформовані масиви гарантовано- вільних земель для відведення учасникам АТО та перевіряється документація та фактичне використання кожної ділянки, по якій приймається рішення.

Для учасників АТО в області станом на 01.07.2016 зарезервовано 5324,6 га земель державної та комунальної власності. З них 3508 га із земель державної власності сільськогосподарського призначення. Перелік земельних ділянок, які зарезервовані для передачі у власність учасникам бойових дій та членам сімей загиблих військовослужбовців є відкритим.

Інформації про місце розташування, цільове призначення та площу земельних ділянок, які можуть бути відведені учасникам антитерористичної операції та сім’ям загиблих учасників антитерористичної операції розміщена па сайті Головного управління Держгеокадастру в області http://zem.voladm.gov.ua/, у розділі «Інформація учасникам АТО» — «Інформація та альбоми-атласи зарезервованих у Волинській області земельних ділянок для учасників АТО».

Відповідно до пункту 4 статті 122 Земельного кодексу України Головне управління Держгеокадастру у Волинській області розпоряджається земельними ділянками сільськогосподарського призначення державної власності, тобто передає у власність, або користування земельні ділянки громадянам для ведення особистого селянського господарства, садівництва, розташованими за межами населених пунктів.

Відповідно до частини І ст. 122 Земельного кодексу України сільські, селищні та міські ради передають земельні ділянки у власність, або користування із земель комунальної власності відповідних територіальних громад для всіх потреб, в тому числі для обслуговування та будівництва житлового будинку, господарських будівель і споруд, оскільки земельні ділянки житлової забудови виділяються лише в межах населених пунктів".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Володимирі вся земля була роздерибанена любими друзями .
Відповісти
Останні новини
Де на Волині ще є вільні земельні ділянки для учасників АТО
12 вересень, 2016, 22:23