В Арктиці знайшли уламки другого судна зниклої у 1845 році експедиції

В Арктиці знайшли уламки другого судна зниклої у 1845 році експедиції
Пошуковики зуміли виявити уламки корабля Terror - другого з двох зниклих майже 170 років тому в канадській Арктиці суден експедиції британського мандрівника Джона Франкліна.

Про це в понеділок повідомив телеканал CBS.

За його даними, фрагменти знайдені недалеко від острова Бічі в арктичному регіоні Нунавут. Вони знаходяться "в хорошому стані". Відомо, що уламки виявили члени екіпажу науково-дослідного судна Martin Bergmann. Іншої інформації поки немає.

Експедиція по освоєнню Арктики під керівництвом Франкліна почалася в 1845 році. У ній брали участь два кораблі - Terror і Erebus.

У вересні 1846 року вони були затерті льодами біля острова Кінг-Вільям і ніколи більше не виходили у відкриті води.
Відомо також, що до 1848 року учасники експедиції зимували на цьому острові. Там само 11 червня 1847 року від хвороб помер Франклін. У квітні 1848 року його колеги, що залишилися в живих, планували вийти з табору і намагатися досягти річки Бак на канадському узбережжі.

Пізніше зі слів ескімосів з'ясувалося, що близько 30-40 чоловік все ж змогли дістатися до північної частини материка, але були в сотнях миль від західної цивілізації.

Перші пошуки експедиції Франкліна почалися в 1848 році під тиском британської громадськості і дружини дослідника. Майже за 170 років вдалося виявити лише кілька поховань і деякі особисті речі членів команди. В кінці серпня 2014 року уряд Канади зібрав нову пошукову групу.

На початку вересня того ж року в затоці Північного Льодовитого океану Куїн-Мод дослідники виявили частини залізної конструкції, як пізніше було встановлено, що належали Erebus. На ньому в Арктику вийшов сам Франклін. Влітку 2016 року канадська влада оголосила, що пошуки другого судна будуть продовжені.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Арктиці знайшли уламки другого судна зниклої у 1845 році експедиції
13 вересень, 2016, 06:53