У жовтні Україна буде говорити з Росією щодо боргу Януковича

У жовтні Україна буде говорити з Росією щодо боргу Януковича
Міністр фінансів України Олександр Данилюк підтвердив, що зустріч з Росією для обговорення питання боргу за єврооблігаціями на 3 мільярди доларів може відбутися у Вашингтоні на початку жовтня.

Про це пише УНН.

"Відповідно до зобов'язання України за умовами поточної програми МВФ, а саме щодо "сумлінного" проведення переговорів з Російською Федерацією щодо заявленого боргу, Україна готова вступити в подальші переговори про можливе вирішення спору", - сказав Данилюк.

Вказано, що голова Мінфіну України підтвердив, що "зустріч для обговорення боргової проблеми може відбутися у Вашингтоні на початку жовтня".

"Позиція України чітко викладена в запереченнях проти позову, поданих Україною 27 травня 2016 в рамках провадження, яке зараз триває в англійському суді. Україна неухильно дотримується цієї позиції", - йдеться в коментарі Данилюка.

"Незважаючи на те, що Україна в цілому залишається відкритою для можливості мирного врегулювання спору, якщо для цього будуть знайдені прийнятні підстави, Україна впевнена у своїй правовій позиції і зосереджена на підготовці до слухання, запланованого на січень 2017 року", - додав міністр.

Напередодні міністр фінансів РФ Силуанов повідомив, що Росія готова на досудові домовленості з Україною щодо боргу за єврооблігаціями на 3 мільярди доларів.

Крім того, Силуанов повідомив про домовленості зустрітися з Міністром фінансів України Олександром Данилюком у жовтні у Вашингтоні для обговорення так званого “боргу Януковича” у 3 млрд доларів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ми уміємо скакати!
Відповісти
А що там з безвізовим режимом. Грузії дали, а про нас забули і всі мовчать!!! Нас намахали і нічого не кажуть!!!
Відповісти