Луцькі депутати вимагають від Луценка звільнити військового прокурора

Луцькі депутати вимагають від Луценка звільнити військового прокурора
Депутати Луцькради вимагають від Генпрокурора України Юрія Луценка звільнити свого заступника.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Зокрема, депутати на 13-ту сесію Луцькради підготували проект рішення, в якому вимагають звільнити Головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

"Робота прокурора Анатолія Матіоса характеризується бездіяльністю в розслідуванні важливих резонансних справ. Досі немає результатів розслідування катастрофи літака ІЛ-76, невдалих військових операцій в Іловайську, Амвросіївці, Дебальцево, не покарано причетних до знищення армії та розкрадання в Мінобороні, контрабанди в зоні АТО та багато інших", - йдеться у зверненні.

Прокурора звинувачують у "імітації слідства", яке супроводжується фабрикуванням кримінальних справ проти рядових бійців та добровольців в той час, коли високопоставлені чиновники, які фігурують в «завислих» кримінальних провадженнях і діяльність яких призвела до загибелі людей, уникають слідства.

"Військова прокуратура України на чолі з прокурором Анатолієм Матіосом під суд привела 51-шу механізовану бригаду і відкрила проти військових кримінальне провадження. Солдатів 51-ої бригади і досі судять кожного як окрему бойову одиницю. Триває безпрецедентна дискредитація і безпідставний тиск на українських бійців", - нарікають депутати.

Тож вимагають звільнити заступника Генерального прокурора - Головного військового прокурора Анатолія Матіоса та розслідування його діяльності на посаді очільника військової прокурори, зокрема фактів кричущої бездіяльності в розслідуванні резонансних кримінальних справ.

До слова, в одному із інтерв'ю Матіос заявив, що у вересні планує йти у відставку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі депутати вимагають від Луценка звільнити військового прокурора
13 вересень, 2016, 16:42