Об'єднання сіл із Луцьком: реформи чи політичні ігри

Об'єднання сіл із Луцьком: реформи чи політичні ігри
Після тривалих перемовин обласний центр Волині знайшов партнера у вигляді Прилуцької сільської ради. Це вигідно і для міста, і для села як у плані спільних проектів, так і в довгостроковій перспективі ймовірного об’єднання. Співпраця Луцька з Прилуцьким, здавалося б, вирішене питання. А втім ще є чимало діячів, які готові навіть таку ініціативу використати у своїх – політичних – цілях.

14 серпня на загальних зборах актив села Прилуцьке вирішив співпрацювати з Луцькою міською радою. На цей час не йдеться про об’єднання, а лише про співпрацю – спільні проекти, інфраструктуру тощо. Сільські діти зможуть ходити до луцьких садочків та шкіл, а місто у перспективі матиме можливість звести житловий мікрорайон на території сільради.

Згідно з законодавством, згоду на співпрацю повинні ухвалити обидві ради: Луцька міська та Прилуцька сільська.

Хоча проект рішення і викликав чимало дискусій серед депутатів Луцькради, втім сумнівів не виникло ні в кого: для міста така співпраця необхідна. Відтак обранці громади одноголосно підтримали проект рішення. Цікаво, що «за» висловилася і опозиційна до міського голови фракція «УКРОП».

Вони пізно зрозуміли, який бонус їм може дати об’єднання. Тому й на сесії Луцької міської ради проголосували за співпрацю з Прилуцьким. Але вже за день–другий збагнули і почали виправляти фатальну стратегічну помилку. Бо ж на кону – можливість провести в Луцьку вибори.

Детальніше читайте у статті Як позбутися чинного мера? Схема від УКРОПу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Об'єднання сіл із Луцьком: реформи чи політичні ігри
13 вересень, 2016, 14:59