Розкольників волинської «Батьківщини» хочуть відкликати, - Олег Кіндер. ФОТО

Розкольників волинської «Батьківщини» хочуть відкликати, - Олег Кіндер. ФОТО
Скандал довкола розколу у депутатській фракції «Батьківщина» вже давно набув публічного розголосу.

Про ситуацію довкола розколу у партії сьогодні під час прес-конференції розповіли голова обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Олег Кіндер та депутати обласної ради Валентина Касарда, Людмила Кирда та Сергій Слабенко.

Голова волинського обласного осередку ВО «Батьківщина» Олег Кіндер заявив про те, що рішенням Політради партії було вирішено не вважати депутатів Анатолія Бусько, Галину Йовик, Романа Карпюка, Валерія Курстака, Ігоря Леха, Аллу Лісову, Василя Столяра, Андрія Турака та Володимира Яренчука членами фракції.

Нагадаємо, що все почалося з того, що депутат облради Василь Столяр намагався самостійно виключити з лав фракції Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» депутатів Валентину Касарду, Людмилу Кирду та Сергія Слабенка, не маючи на те відповідних повноважень.

Вочевидь, причиною цьому стало те, що Сергій Слабенко, Валентина Касарда та Людмила Кирда утрималась від голосування за проект рішення про надання дозволу на геологічну розвідку для КП «Волиньприродресурс», позаяк наразі на державному рівні ще не врегульоване питання відносно Закону «Про видобуток бурштину».

Однак решта депутатів від фракції «Батьківщина», а саме Анатолій Бусько, Галина Йовик, Роман Карпюк, Валерій Курстак, Ігор Лех, Алла Лісова, Василь Столяр, Андрій Турак, Володимир Яренчук, мають щодо цього своє бачення, а тому й проігнорували доручення партії та взяли участь у голосуванні за цей проект рішення.

Тоді ж депутат облради Василь Столяр подав голові обласної ради Ігорю Палиці заяву про виключення трійки депутатів, а саме Сергія Слабенка, Валентини Касарди та Людмили Кирди, з депутатської фракції ВО «Батьківщина».

Проте голова обласної партійної організації Олег Кіндер переконує, що приймати будь-яке рішення стосовно фракції, а тим паче подавати різного роду заяви чи звернення від імені фракції може лише член партії, а тому Василь Столяр не мав жодного права приймати будь-які рішення щодо діяльності та складу фракції.

Депутат облради та член фракції «Батьківщина» Людмила Кирда заявила, що події в облраді останнім часом прогнозовані.

"Ми йдемо на сесію і вже знаємо, що нас будуть звинувачувати у всіх гріхах", - заявила депутат.

А її колега та водночас голова фракції Валентина Касарда наголосила на тому, що Василь Столяр у Волиньраді, цитуємо: «вирішує лише свої бізнесові інтереси».

Відтак керівництво обласної парторганізації звернулось до Політради ВО «Батьківщина» з клопотанням про визнання правонаступності фракції політичної партії саме за Людмилою Кирдою, Валентиною Касардою та Сергієм Слабенко, позаяк вони неухильно дотримувались принципів та засад партії, а також виконували усі доручення ВО «Батьківщина», на відміну від інших членів фракції.

Сьогодні ж представники фракції оприлюднили рішення Політради Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», в якому йдеться про те, визнання правонаступною фракцію у складі Людмили Кирди, Валентини Касарди та Сергія Слабенка.

Окрім того, в рішенні йшлось про те, щоб не вважати членами фракції Анатолія Буська, Галини Йовик, Романа Карпюка, Валерія Курстака, Ігоря Леха, Аллу Лісову, Василя Столяра, Андрія Турака та Володимира Яренчука.

Разом з тим рішенням Політради партії від 8 вересня цього року Ігоря Леха та Андрія Турака виключено з членів партії за грубе порушення Статуту політсили. А депутат Людмила Кирда повідомила, що невдовзі буде прийматись рішення про відкликання Романа Карпюка з посади заступника голови облради, а Василя Столяра з посади голови комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розкольників волинської «Батьківщини» хочуть відкликати, - Олег Кіндер. ФОТО
13 вересень, 2016, 15:31