Виборчого «туризму» не буде, - ЦВК

Виборчого «туризму» не буде, - ЦВК
Центральна виборча комісія заблокувала будь-які можливості для «виборчого туризму», - повідомив член ЦВК Михайло Охендовський.

Про це йдеться на сайті ForUm.

За словами Охендовського, виборець не зможе тимчасово поміняти адресу реєстрації. Змінити її можна буде тільки постійно, тобто після того, як органи МВС передадуть інформацію про людину, яка офіційно змінила місце проживання.

Він також прокоментував рішення ЦВК «прив'язати» виборця до одного округу. Зокрема, про те, що встановлення кількості виборців, які звернулися в органи ведення реєстру для тимчасової зміни місця голосування до останнього рішення Центвиборчкому.

«Після цього ЦВК як розпорядник реєстру виборців буде визначатися, яка подальша доля чекає громадян з точки зору участі їх у виборах, які змінили місце голосування з постійного на тимчасове», - сказав Охендовський.

У той же час член ЦВК стверджує, що заборона тимчасово змінювати місце голосування за межами свого округу дозволяє зняти спроби сфальсифікувати результати виборів народних депутатів.

«ЦВК, прийнявши дане рішення, виконала свою місію забезпечувати реалізацію і захист виборчих прав громадян України, а також абсолютну прозорість, демократичність і чесність виборчого процесу», - резюмував він.

Нагадаємо, 21 вересня Центральна виборча комісія підтримала пропозицію, що відтепер орган ведення Реєстру зможе змінити місце голосування виборця на іншу звичайну виборчу дільницю у межах одномандатного виборчого округу, до якого цей виборець належить на підставі відомостей Реєстру про його виборчу адресу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Виборчого «туризму» не буде, - ЦВК
25 вересень, 2012, 08:34