Волинянин є найуспішнішим науковцем Швейцарського інституту

Волинянин є найуспішнішим науковцем Швейцарського інституту
У Волинському національному університеті імені Лесі Українки за сприяння деканату хімічного факультету відбулася лекція Ярослава Романюка, доктора філософії під назвою «Сучасні технології в сонячній енергетиці».

Про це інформує «Волинь-нова».

Ярослав працює в дослідному інституті «Швейцарська федеральна лабораторія матеріалознавства і технологій» в місті Цюриху над сучасними технологіями розвитку альтернативних джерел енергії.

На лекції були присутні викладачі хімічного та фізичного факультетів, студенти, а також вихованці обласної Малої академії наук, які навчаються у секції «хімія». Для юних манівців зустріч із талановитим науковцем була дуже важливою, оскільки Ярослав, як і вони, навчався у МАН, де під час науково-дослідницької роботи і розпочав шлях вченого.

Про шлях вихованця Лесиного вишу у велику науку присутнім розповіли професор Іван Олексеюк, з ініціативи якого й було створено хімічний факультет, та декан факультету Олег Парасюк. На згадку про перебування у стінах рідного університету вони подарували Ярославу Романюку книгу про Волинь.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта, ВНУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянин є найуспішнішим науковцем Швейцарського інституту
31 грудень, 2011, 10:48