У Ківерцях виявили сказ

У Ківерцях виявили сказ
У Ківерцях виявили хворого на сказ кота.

Про це стало відомо під час засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) при Ківерцівській РДА, – повідомляє «Ківерцівський інформаційний портал».

Заступник голови державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації акцентував увагу членів комісії та запрошених на виникненні вогнища захворювання тварин на сказ у місті Ківерці. Комісія розробила та затвердила план дій при цьому захворюванні. Під час розслідування визначили, що джерелом інфекції був хворий на сказ кіт.

Довідково:

СКАЗ – особливо небезпечна інфекційна хвороба всіх теплокровних тварин і людини, що характеризується ураженням центральної нервової системи та майже завжди закінчується смертю. Щорічно від сказу у світі гинуть десятки тисяч людей та мільйон тварин, і Україна, на жаль, не є винятком.

Збудник хвороби – вірус знаходиться в мозковій тканині та слині хворих тварин, зараження відбувається при укусах, ослиненнях та при прямому контакті з хворою твариною, також можливе зараження через речі, змочені слиною хворої тварини, якщо слина попадає на шкіру, де є подряпини, чи на слизові оболонки. Відомі випадки, коли людина захворіла внаслідок того, що тримала ланцюг, на якому залишилась слина хворого на сказ собаки.

Найбільшу небезпеку становлять лисиці, коти, собаки, вовки, які хворіють як в буйній, так і паралітичній формі, а також в розповсюдженні вірусу сказу беруть участь кровососні комахи та гризуни. Віруси летючих мишей також можуть викликати в людини смертельне захворювання.

Незвичайна чи агресивна поведінка тварин, як домашніх, так і хижих, завжди повинна насторожити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.