Латвія забрала у Арбузова вкрадені 50 млн євро

Латвія забрала у Арбузова вкрадені 50 млн євро
У Латвії триває розслідування у справі про походження грошей, які могли бути викрадені з держбюджету України, а потім легалізовані через латвійські банки.

На сьогоднішні кількома вердиктами судів у Латвії вже €50 млн визнано незаконно придбаними і вилучено на користь латвійської казни, - повідомляє Укрінформ.

Восени 2014 р. тодішній Генпрокурор України Віталій Ярема оголосив, що у колишнього віце-прем'єра України Сергія Арбyзова у банках Латвії арештовано $49,3 млн. Крім того, за його словам, на рахунках компанії Юрія Іванюшенка у латвійських банках "застрягли" $32 млн і 72 млн швейцарських франків.

Журналісти з'ясували, що розслідування в Латвії по "українському сліду" триває. Проте ні Арбузов, ні Курченко чи Іванюшенко не фігурують серед підозрюваних. У кримінальному процесі, який веде Держполіція, підозрюваних немає.

Інформація, що цікавить латвійські правоохоронні органи, в їх розпорядження від українських колег так і не надійшла, стверджують латвійські журналісти. Це підтвердив і Генпрокурор Ерік Калнмеєр, який рік тому побував в Україні і зустрічався з посадовими особами МВС України.

"На жаль, ми від України у відповідь не отримали інформації про те, що ці гроші були вкрадені у держави і їх слід повернути Україні", - сказав він.

Як зазначається, латвійські закони дають змогу ще до завершення розслідування визнати капітали нелегально отриманими і конфіскувати.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дурний кум,чи брат гарбуза здавати його,ще треба перевірити ті посадові особи МВС. В них напевно теж немаленьки статки закордоном!
Відповісти