У Луцьку посилять контроль за пересувними цирками

У Луцьку посилять контроль за пересувними цирками
У Луцьку хочуть врегулювати систему діяльності пересувних цирків з використанням тварин на території міста.

Про це заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради Юрій Моклиця та директор комунального підприємства «Ласка» Дана Новарчук розповіли під час круглого столу за участю представників екологічної інспекції міста, Управління ветеринарної медицини міста, громадської організації «Волинське товариство захисту тварин», представників сектору превенції відділу поліції та представників кінологічної спілки міста Луцька.

До слова, на круглий стіл також були запрошені й керівники пересувних цирків, які вже раніше виступали у місті, однак, як повідомила директор КП «Ласка» Дана Новарчук, їхня юридична адреса не відповідає фактичній.

Наразі ж, запевнив Юрій Моклиця, готується проект рішення про перелік документів, які власники цирку повинні надати до міської ради, аби отримати погодження для розміщення пересувного цирку з тваринами на території міста.

«Всі наші пропозиції вичитали юристи та економісти, відповідно до регуляторної процедури, ми запроваджуємо механізм перевірки міською радою цирків, які хочуть здійснювати діяльність на території міста. Ми пропонуємо їм надавати нам певний пакет документів, які ми будемо перевіряти, а вже потім давати висновок – чи надавати дозвіл, чи відмовляти цирку у здійсненні своєї діяльності в нашому місті», - пояснив Юрій Моклиця.

А директор КП «Ласка» Дана Новарчук пояснила, що міська рада вдається до такого контролю через постійні факти неетичного, а подекуди й жорстокого поводження з тваринами, що створює небезпеку не лише для тварин, а й для відвідувачів цирку.

Як приклад, вона пригадала історію, як свого часу поблизу гіпермаркету «Там Там» працівники цирку просто на полі прив’язали поні, а всі перехожі могли підійти до тварини та погладити.

«Працівники цирку попереджали перехожих, що поні може вкусити, але більше ніяких заходів безпеки не було. А це – не лише небезпека для лучан, а й великий стрес для тварини», - пояснила Дана Новарчук.

Окрім того, у місцевих ЗМІ вже неодноразово згадували про те, що умови, в яких перебувають тварини цирку, незадовільні.

Відтак було вирішено підготувати проект рішення на засідання виконкому Луцькради, яким затвердити обов’язковий пакет документів, необхідний для отримання дозволу розміщення цирку на території міста.

Зокрема: заява на ім’я міського голови; копії статутних документів; акт обстеження тварин; фото тварин, вольєрів та приміщень, де вони утримуються; висновок кінологічної служби; висновок щодо психологічного стану здоров’я; договір купівлі-продажу або інший документ, який підтверджує право власності на тварин; перелік всіх тварин, які будуть брати участь у виставі, або ж ветеринарні паспорти та копії документів, які підтверджують законність використання цирком диких тварин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку посилять контроль за пересувними цирками
14 вересень, 2016, 13:56
У Луцьку обікрали волонтера
14 вересень, 2016, 13:39