З'явилося нове, досі не оприлюднене відео розстрілів на Майдані. ВІДЕО

З'явилося нове, досі не оприлюднене відео розстрілів на Майдані. ВІДЕО
Після цього бійці "Беркуту" припинили наполягати на пострілах з готелю "Україна".

У Святошинському суді триває розгляд справи п'яти екс-беркутівців, яким закидають масові розстріли активістів на вулиці Інститутській у лютому 2014 року. Сьогодні розглядали епізоди, пов'язані із двома Героями Небесної Сотні, - повідомляє "5 канал".

Як зазначається, одного з активістів, Володимира Мельничука, застрелили біля Жовтневого палацу близько 17 години. Тоді активне протистояння між "майданівцями" та силовиками вже завершилося.

На судовому засіданні всьоме переглядали один і той самий фрагмент відео. На ньому снайпер розстрілює беззбройного і беззахисного киянина Володимира Мельничука на очах у активістів та його дружини Марії.

За даними експертизи, в чоловіка стріляли кулями калібру 8-9 міліметрів, тобто з автоматів Калашникова. Шансів вижити у чоловіка не було.

"Поранення виникло від дії кулі внаслідок вогнепального пострілу. Можна припустити, що розмір кулі становив 0,8 - 0,9 сантиметрів. Ознак пострілу з близької дистанції не виявлено", - зазначає суддя Сергій Дячук.

Обвинувачені, натомість, стверджують, що стріляли невідомі з готелю "Україна".

Втім цього разу обвинувачення має ще одне, не оприлюднене досі, відео. Його фіксували камери відеоспостереження, встановлені на будівлі в Національному банку. Після його демонстрації беркутівці вже не наполягають на пострілах з готелю "Україна", а лише стверджують, що з-за бетонних барикад стріляли й інші спецпризначенці.

Як стало відомо, попри спротив беркутівців, суд задовольнив клопотання захисту, який просив встановити точний час останньої у житті Мельничука розмови. Перед смертю він говорив із матір'ю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З'явилося нове, досі не оприлюднене відео розстрілів на Майдані. ВІДЕО
14 вересень, 2016, 16:43