Начальнику колонії за смерть засудженого дали 6 років

Начальнику колонії за смерть засудженого дали 6 років
Суд виніс вирок службовим особам Маневицької виправної колонії №42 та управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Волинській області, через дії яких загинув засуджений.

Про це 25 вересня повідомили у прес-службі волинської прокуратури.

Начальника колонії засудили до шести років позбавлення волі з позбавленням права 3 роки обіймати посади в правоохоронних органах та із позбавленням спеціального звання - майор внутрішньої служби.

Старшому оперуповноваженому управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Волинській області суд призначив покарання у виді семи років позбавлення волі з позбавленням права 3 роки обіймати посади в правоохоронних органах та із позбавленням спеціального звання - старший лейтенант внутрішньої служби. Саме він вдарив засудженого, чим спричинив його смерть.

Ще шістьом службовим особам колонії № 42 призначили покарання у виді чотирьох із половиною, а двом – у виді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права 2 роки обіймати посади в правоохоронних органах та із позбавленням спеціальних звань із встановленням трирічного іспитового строку.

15 березня 2011 року 25-річний засуджений Володимир Делевин втік з дільниці соціальної реабілітації Маневицької ВК №42, а 19 квітня був виявлений працівниками Кодимського РВ УМВС України в Одеській області й доставлений за місцем відбування покарання.

На ранок 21 квітня 2011 року засудженого знайли мертвим у приміщенні для проведення особистого обшуку виправної колонії. Перевірка встановила, що його смерть була результатом насильницьких дій службових службових осіб ВК №42 та ДДУПВП в області.

22 квітня 2011 року прокуратура Волинської області порушила кримінальну справу щодо 10 службових осіб Маневицької ВК №42 та управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Волинській області. Десятьом службовцям інкриміновано перевищення влади або службових повноважень і катування засудженого.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
де наш гуманний суд,за убивство дають як за крадіжку?простим людям даю по максимум а в пагонах які катували людину дали сім років.Де справедливість?!
Відповісти
Останні новини
Начальнику колонії за смерть засудженого дали 6 років
25 вересень, 2012, 12:57