«Я – Малала»: на Форумі видавців обговорили книгу лауреатки Нобелівської премії миру

«Я – Малала»: на Форумі видавців обговорили книгу лауреатки Нобелівської премії миру
У Львові в рамках Форуму видавців 15 вересня презентували книгу «Я – Малала. Історія незламної боротьби за право на освіту». Це історія 19-річної пакистанської дівчини, яка є лауреатом Нобелівської премії миру.

Про це повідомляє кореспондент IA ZIK.

Як було зазначено під час презентації, Малала Юзусфай – дівчина з Пакистану. Вона народилася у місті Мінгора у долині Сват – місцевості, яка була захоплена бойовиками «Талібану». У 2009 році таліби заборонили дівчатам відвідувати школи, а самі жіночі школи активно руйнувалися.

Малала була однією з тих дівчат, яка, попри погрози, не припиняла навчання у школі. Певний час Малала навіть вела свій блог на ВВС, де розповідала про реальну ситуацію в Пакистані. Через це дівчина стала жертвою нападу – їй стріляли в голову, але вона вижила і продовжила свою боротьбу за право пакистанських жінок на освіту.


Під час презентації книги віце-президент Київської школи економіки, викладач Національного університету «Києво-Могилянська Академія» Інна Совсун зазначила: «Ця книга цікава тому, що вона написана фактично дитиною, але з таким усвідомленням себе у цьому світі! Я досить часто чую аргумент, що в окремих країнах жінки самі не хочуть рівноправ’я. Але приклад Малали показує, що це зовсім не так. Ця дівчина думала про потребу в освіті».

Коли історія Малали облетіла чи не весь світ, дівчину висунули на Нобелівську премію миру. Згодом Малала Юзусфай отримала премію Сахарова за свободу думки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Я – Малала»: на Форумі видавців обговорили книгу лауреатки Нобелівської премії миру
16 вересень, 2016, 00:20