Чорну кам'яницю відреставрують за гроші американців

Чорну кам'яницю відреставрують за гроші американців
Львівську візитівку - Чорну кам'яницю реставруватимуть три роки. Відновлять фасад, подвір'я і підвал. Працівники Львівського історичного музею виграли американський грант.

Посольський фонд США виділив на кам'яницю 275 тис. дол. Решту, близько 30 тис., мала б знайти Львівська ОДА. Повідомляє телеканал "24".

"Дуже багато місць, де руйнується камінь. Це видно на всій будівлі. Особливо помітно, як поруйнувався край карнизу", – говорить науковий співробітник Львівського історичного музею Петро Слободян.

Чорна кам'яниця — будинок № 4 на площі Ринок у Львові, архітектурна пам'ятка. Збудована 1577 року Петром Красовським у стилі ренесансу. Фасад оздоблений орнаментами і сюжетною різьбою. У Чорній кам'яниці зараз розташований Львівський історичний музей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ГОРЕ-ПАНЕ і мере - САДОВИЙ !!! Проекти реалізовуйте на переробку сміття і відходів, а тоді відмиванням коштів на велике мистецтво і культуру !!! Сміття не потрібне ваше нікому по Україні, яке ви пан і патріот розвозите тишком-нишком !!! Щоб запрацював завод по переробці сміття повинно бути першим питанням в вашій патріотичній голові цілодобово !!!
Відповісти
Останні новини
Чорну кам'яницю відреставрують за гроші американців
16 вересень, 2016, 04:21