На Волині в зоні виявлення африканської чуми свиней діє вісім ветеринарно-поліцейських постів

На Волині в зоні виявлення африканської чуми свиней діє вісім ветеринарно-поліцейських постів
У населених пунктах Любешівського та Ратнівського районів, де було в серпні виявлено африканську чуму свиней, діє вісім ветеринарно-поліцейських постів.

Вони облаштовані відповідними дезінфекційними бар’єрами, а також шлагбаумами та інформаційними таблички «Стоп! Карантин! Африканська чума свиней!», - повідомляє прес-служба поліції.

До несення служби на ветеринарно-поліцейських постах спільно з працівниками ветеринарної служби залучено 18 поліцейських.

«Основним завданням працівників поліції є забезпечення публічної безпеки та порядку під час здійснення заходів, пов’язаних із недопущенням розповсюдження африканської чуми свиней на території області, а також зупинка та перевірка транспортних засобів на предмет виявлення фактів перевезення свинини», - зазначив заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в області Віталій Тортина.

Окрім того, на території введення карантину працівники поліції проводять профілактичні бесіди із власниками торговельних закладів, продовольчих ринків, керівниками господарств, які займаються свинарством, а також із членами особистих селянських господарств. Вони роз’яснюють, зокрема, вимоги карантинних заходів.

Довідково: Африканська чума свиней (АЧС) — це висококонтагіозна, гостра, інфекційна, вірусна хвороба свиней, що входить до переліку особливо небезпечних (карантинних) хвороб тварин та списку інфекційних та інвазійних хвороб тварин, затвердженого МЕБ на 2015 рік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині в зоні виявлення африканської чуми свиней діє вісім ветеринарно-поліцейських постів
16 вересень, 2016, 12:47