На нараді в мера «відчитали» недобросовісних підприємців

На нараді в мера «відчитали» недобросовісних підприємців
Міський голова Микола Романюк провів нараду щодо виявлення фактів зливу нечистот у міську каналізаційну мережу. На засідання запросили директора ТзОВ “Забіяка” Олександра Хвищука та керівника ТМ “Дмитрук” Олега Дмитрука.

Про це повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Зокрема, впродовж останніх місяців від лучан надходять скарги на неприємний запах у місті, який з'являється у ранкові години.

Однією з причин його виникнення міг бути несанкціонований злив відходів у каналізаційну мережу у різних частинах Луцька. Мер дав доручення департаменту муніципальної поліції провести рейд щодо виявлення фактів зливу нечистот приватним автомобільним транспортом у каналізацію. Микола Романюк зауважив, що були виявлені факти порушення порядку зливу нечистот. Наголосив, що нині є багато приватних підприємців, які надають послуги з відкачування каналізаційних стоків як у приватних житлових будинках, так і на підприємствах.

Микола Романюк зауважив, що, на жаль, серед порушників були виявлені автомобілі знаних підприємств “Забіяка” та “Дмитрук”. За словами директора департаменту муніципальної поліції Юлії Сиротинської, злив каналізаційних нечистот дозволений у місті Луцьку у двох місцях - на вул. Мамсурова та вул. Конякіна (кут вул. Карбишева). Час зливу - з 8 до 18 години. Вона наголосила, що о 19.30 год. на вулиці Мамсурова було виявлено автомобілі ТМ “Дмитрук”, які проводили скид нечистот у міську каналізацію, а це - порушення.

Крім того, Юлія Сиротинська додала, що після опівночі довелося переслідувати та примусово зупиняти автомобілі ТзОВ “Забіяка”.

"Дякую працівникам патрульної поліції міста Луцька, які допомогли зупинити ці транспортні засобів та перевірити документи", - зауважила Юлія Сиротинська.

Додає: за словами водіїв, злив відбувається цілу ніч.

Крім того, виявили злив нечистот транспортом підприємства ТзОВ “Забіяка” на території приватного підприємства на вулиці Тарасова.
Директор муніципальної поліції розповіла, що громадяни надають інформацію про злив нечистот у каналізацію у різних частинах міста. За її словами, нині ця інформація перевіряється та розшукують порушників.

Директор ТзОВ “Забіяка” Олександр Хвищук зауважив, що є договір з КП “Луцькводоканал” на приймання стічних вод у міську каналізацію. Він визнав, що вони порушили правила скиду нечистот у міську мережу. За його словами, це зумовлено технологічними процесами на підприємстві, адже найбільше відходів у їхніх відстійниках збирається саме у нічний час. Він зауважив, що нині розробляється документація на будівництво каналізаційної мережі, яка з'єднає їхнє підприємство з міською каналізацією.

Керівник ТМ “Дмитрук” Олег Дмитрук також визнав порушення щодо зливу нечистот у міську каналізацію. Однак, за його словами, стічні води, які вони зливають у міську каналізацію, відповідають усім нормам.

Виявлені порушення представниками підприємств “Забіяка” та “Дмитрук” становлять лише невелику частину загальної картини, адже нині багато приватних підприємців зливають нечистоти у різних частинах міста у недозволених місцях, каже Микола Романюк. За його словами, представників “Забіяка” та “Дмитрук” запросили нараду, бо вони “попалися” першими на порушенні.

Також міський голова висловив сподівання, що учасники розмови зроблять висновки. Він зауважив, що необхідно вивчити питання перегляду годин зливу стічних вод у каналізацію і якщо це можливо, то це буде зроблено. Також він наголосив, що триватиме робота з виявлення порушників, які зливають нечистоти у міські мережі. Він попросив сприяння у цьому питанні співробітників патрульної поліції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Відчитати мало! Хай ще за таке заплатять штраф, а то вже зовсім на тих грошах дуріють!! Хай собі таке під ніс ролять і своїм родинам , а то нема чим дихати вікно не можна провітрити кімнату
Відповісти
Розробляється документація для підключення вигрібної ями Забіяки до міської каналізації.До таких запахів потрібно привикати?А де активісти?В них вже холодильники запаковані шинками?
Відповісти