Яким судам довіряють на Волині. Результати опитування

Яким судам довіряють на Волині. Результати опитування
Найвищий рівень довіри громадян отримав Апеляційний суд Волинської області - 64,2 % громадян, які скористалися послугами цього суду, максимально високо оцінили його роботу.

Про це повідомили в Асоціації захисту прав молоді Волині.

Громадська організація провела дослідження щодо задоволення громадянами якістю функціонування судів з використанням карток громадянського звітування за фінансової підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».

Впродовж червня та липня цього року жителі області оцінювали якість надання судових послуг Ковельським міськрайонним, Іваничівським районним, Луцьким міськрайонним судами та Апеляційним судом Волинської області, зокрема якість роботи працівників апарату суду та суддів, своєчасності розгляду справ, комфортності перебування у суді.

Найвищий рівень довіри громадян отримав Апеляційний суд Волинської області - 64,2 % громадян, які скористалися послугами цього суду, максимально високо оцінили його роботу. Дещо нижчий рівень довіри відвідувачів отримали Іваничівський районний суд та Ковельський міськрайонний суд. Волиняни оцінили якість їх роботи за п’ятибальною шкалою відповідно на 4,36 і 4,31.

Суддя, який розглядав справу, був незалежним і неупередженим – так вважають 72,4 % користувачів судових послуг Іваничівського районного суду. І лише 2,9 % респондентів з цим не погоджуються. 77,8 % відвідувачів Ковельського міськрайонного суду вважають, що суддя, який розглядав їх справу, добре в ній розбирався. Найнижчу оцінку отримав Луцький міськрайонний суд. Відвідувачі суду оцінили його роботу на 3,74.

Як повідомили дослідники, кількість людей, які можуть дозволити собі скористатися юридичними послугами, зросла. Так, 60 % відвідувачів Луцького міськрайонного суду відповіли, що у разі необхідності можуть дозволити собі послуги адвоката. У 2010 році ця цифра складала 44,3 %.

Остаточні результати дослідження та рекомендації будуть обіцяють оприлюднити в листопаді на засіданні круглого столу за участі представників судів, громадських організацій, представників органів державної влади та ЗМІ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Асоціація - одна з небагатьох громадських організацій у Волинській області, результати роботи якої може відчути на собі кожен.
Відповісти
Повністю з вами згідна!
Відповісти
Останні новини
Яким судам довіряють на Волині. Результати опитування
25 вересень, 2012, 14:25