Лучанам нав'язують перенесення Центрального ринку

Лучанам нав'язують перенесення Центрального ринку
Питання перенесення Центрального ринку обговорюється в Луцьку вже давно, і більшість людей заявляє про те, що його треба перемістити на територію ТЦ "Новий ринок", що на вулиці Боженка у районі ЛПЗ.

Дану ситуацію прокоментував луцький активіст та очільник обласної Асоціації захисту малого та середнього бізнесу Ігор Дильов на своїй сторінці у Facebook.

"Ситуація на Центральному ринку обговорюється давно, багатьма людьми (частіше абсолютно далекими від нього) і обов'язково в негативі. Єдиний вихід, який нав'язують більшість коментаторів, – прибрати цей "гадючник", але не куди-небудь, а на ЛПЗ, і якщо точніше, то на територію ТЦ "Новий ринок".

Ніяких інших варіантів не розглядається в принципі. Та й навіщо? Адже там "базарники"! Чого з ними возитися? Гнати поганою мітлою! У нас європейське місто, знову ж таки, туризм розвивати необхідно, історичний заповідник як ніяк, а тут таке неподобство твориться. Якщо коротко резюмувати цю ситуацію, ціль проста: "нагнути" тисячу людей, що ведуть там свою підприємницьку діяльність, і звільнити місце для ... придумайте самі.

Зворушує позиція депутатського корпусу: вони комісію цілу створили для вивчення ситуації на ринках міста. Про те, що обговорює, що вирішує комісія – ніхто на ринках ні сном, ні духом, адже представників цих самих ринків туди не запрошують; але процес йде, адже задача тут не проста. Насмілюся припустити, що у висновку комісії по Центральному ринку формулювання "гнати поганою мітлою" і "прибрати цей гадючник" придбають дещо інший вигляд, але суті своєї не змінять.

До чого це я все. Ну по-перше, на ринку торгують люди, громадяни, підприємці. Це жителі нашого міста і, як мінімум, заслуговують на повагу з боку інших співгромадян, а вирішувати замість них взагалі не коректно.

По-друге, пропоную знайти такого фахівця, який міг би створити (візуалізувати) план реконструкції заданої території, при якому і підприємці зберегли б робоче місце, і замок став відкритим, доступним для городян і туристів: з місцями для парковок, бруківкою і ліхтарями, в загальному, щоб зручно для всіх і красиво. Думаю, що компромісних рішень, якщо їх пошукати, знайдеться ще з десяток.

Можливо, моя пропозиція схожа на фантазії безнадійного романтика, але я впевнений в одному: принижувати гідність людей, які стали заручниками гри політиків і грошових мішків, – не найкращий спосіб комунікації з ними", - пише Ігор Дильов.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 26
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вселенський срач на ринку! Нехай торгують...
Відповісти
іх звідти. Розвели гадюшник.
Відповісти
Вже не першому "танцору" заважає Старий ринок. Вдале розташування, зупинка транспорту, зручне місце де можна встигнути скупитися навіть за обідню перерву. Здавалось би, що ще потрібно. Ні подавай їм "мистецькі крамниці", "співоче поле". Давайте, панове, поклавши руку на серце, згадаємо коли самі в цім крамниці востаннє заходили і що купили. І ці нові, що мрієте збудувати закінчать життя "пивними генделиками" та гральними автоматами. А кому потрібне "Співоче поле" нехай йде в Центральний парк там уже одне є. Тільки бажаючих співати поки нема. Я думаю, що найближчим часом навряд чи й знайдуться. На рахунок туристів то їх на грядку поки що б назбирати не то, що ціле поле. Краще постате їм кілька туалетів, щоб не бігали бідолахи по-нужді за "вежу". А якщо у міської влади чешуться руки, то їх є де почесати у комунальній сфері запущеній "до нельзя". Від "генделиків-магазинів" в очах рябить. Скажіть, в цьому місті є архітектор? І хто ним керує? То не перетворюйте його на райцентр в якому тільки й п’ють пиво в перерві між походами по "мистецьких крамницях". А хто кришує супермаркети – той і бореться з ринком. І робить це руками міської влади, ще й прикривається культурою. Якби дбали про людей, то думали б над європейським облаштуванням ринку а не над його ліквідацією. Поряд запущений парк. Посадіть хоча б тополі на місці тих, що вирізали, (як це при "поляках" робилося) бо ще за якийсь час матимете "Центральне болото" тож ринок і сам в ньому потоне.
Відповісти
Перенести і як найшвидше. Недавно був на Новому ринку. Чудове місце. Звикнуть всі до нього. Чому ви всі впираєтесь? Не розумію. Ну не повинно бути в центрі такого ,,шанхаю"
Відповісти
Замість ринку -треба біля замку зробити щось на кшалт Сорочинського ярмарку .
Відповісти
На варшавці мусор, на північному мусор, все вивезіть за межами Луцька. І людей які мусорять на вулицях міста......
І неважливо де ринок, в якій частині міста....ЛЮДИ ПОЧНІТЬ ЗМІНЮВАТИ СЕБЕ.
Відповісти
Фу, паскудство цей ринок,і вранці і о 17, коли їдеш повз цей гадючник, і не нийте про робочі місця ...ла-ла, бла-бла
Відповісти
а мені противний північний ринок , куди його перенести умна!!!
Відповісти
Правильно зроблять,якщо закриють.Біля замку зробити гарну площу...Ато ж гадюшник розвели
Відповісти
Яку площу????? Про хресну ходу Ісуса чув???? Проходить ринок також там....і ніяких проблем немає...в однихз лучан проблеми....Всім щось мішає...Прибирайте за собою краще...
Відповісти
Ніхто лучанам нічого не нав'язує, лучани давно мріють щоб цей і справді гадюшник перенесли куди -небудь на околицю. Бо наразі цей ринок є найбільшою ганьбою і соромом міста.
Відповісти
а місце біля німецького базару досить вдале, і їхати до центру всього 15 хв.
Відповісти
Послухайте уважно. Якщо і перенесуть ринок то на місці нього влуплять ТЦ і ніякого там парку не буде, не будьте такі наївні!!!
А по друге історично заведено біля замків ринок і завжди біля замків був гадюшник цеж історія.... от вам все автентично=)
І по третє там окрім ринку електролінї силові(підстанції) куди їх дівати і як?
Відповісти
Я там нічого не купую практично але, хочете історію то зробіть там назад болото як було раніше))
Відповісти
Оставит як при союзі один павілйон.
Відповісти
приміщення де м'ясо залишити частину, а ліву біля парку прибрати.І все
Відповісти
Совєтське приміщення, яке ніяк не в'яже ться із духом середньовіччя. Це те саме, що новий Проміть, а на передньому плані Пан Грушевський
Відповісти
так закрити і бульдозером зарівняти то ж просто, але де план що там буде???
А слабо модернізувати ринок під старину?
А забезпечити розміщення смітників, як в Швеції, щоб їх навіть і видно не було і не смерділо з них, бо вони закриваються герметично?
А контролювати порядок на тому ринку?
Можливо його потрібно зменьшити і відділи типу гуманітарки і бу запчастин звідти прибрати, але просто закрити і виперти людей на вулицю ... то не варіант...
І діло не в срачі на старому ринку, ви подивіться що робиться по місту біля кожного смітника.
Відповісти
довбані полішуки ви прямо родом всі із Лондона . В кармані вітер а вони пана з себе корчать. РИНОК FOREVER.
Відповісти
А ви родом з Папуанової Гвінеї, де досі люди не знають про елементарні поняття культури, духовності і поваги до свого рідного. Бо їм там крім богів та пальм більше нема, що цінувати
Відповісти
Прикро, що "луцький активіст та очільник обласної Асоціації захисту малого та середнього бізнесу Ігор Дильов" маніпулює і спотворює реальність задля видати бажане за дійсне.
Твердження "Єдиний вихід, який нав'язують більшість коментаторів, – прибрати цей "гадючник", але не куди-небудь, а на ЛПЗ, і якщо точніше, то на територію ТЦ "Новий ринок". Ніяких інших варіантів не розглядається в принципі." є невірним якщо не брехливим. Це не "єдиний вихід", котрий обговорювався "коментаторами".
Цитую альтернативний варіант:
"Давно була ідея переселити його на територію колишньої військової частини на Львівській. Ідеальне місце! І транспортне сполучення, - внутрішньоміське так і приміське - з трьох сторін Луцька дороги там сходяться (Ковельська, Володимирська, Львівська), і місця вдосталь.

Так потім зненацька Юстиція ту територію заграбастала. Згодом забрали в Юстиції і віддали Університету начебто на будівництво студмістечка... І що? Досі там срач, як і був. Пустир і сміттєзвалище.
От раз нічого Університет там не будує вже стільки років - забрати назад на баланс міста і перенести туди "Старий ринок"
Відповісти
Я лучанка, поважаю традиції свого народу та рідного міста. Я теж підприємець. Я бувала в багатьох містах у яких теж є замки, і не тільки України. Люди, немає біля замків базарів. Так, бувають ярмарки. Можна очистити замкову площу, постелити там гарну бруківку, зробити твалети та невелику парковку. Ці речі теж можна обіграти так, що вони не зіпсують середньовічного колориту. Зробити для бабусь та інших людей, що привозять домашні потрави гарні середньовічні прилавки, можливо з дерева. Забезпечити їм там холодильники, які можна приховати у тих прилавках. Повірте, купуватимуть сир, яйця, молоко і т.д. навіть ті, хто того раніше не робив. Гуманітарка, базар типу"Хмельницький" і все іпше перенести на ЛПЗ. Туди їздять маршрутки і тролейбуси! Якщо просто любити своє місто, як чиновникам, так і громадянам, то буде толк.
Відповісти
Я лучанка, поважаю традиції свого народу та рідного міста. Я теж підприємець. Я бувала в багатьох містах у яких теж є замки, і не тільки України. Люди, немає біля замків базарів. Так, бувають ярмарки. Можна очистити замкову площу, постелити там гарну бруківку, зробити твалети та невелику парковку. Ці речі теж можна обіграти так, що вони не зіпсують середньовічного колориту. Зробити для бабусь та інших людей, що привозять домашні потрави гарні середньовічні прилавки, можливо з дерева. Забезпечити їм там холодильники, які можна приховати у тих прилавках. Повірте, купуватимуть сир, яйця, молоко і т.д. навіть ті, хто того раніше не робив. Гуманітарка, базар типу"Хмельницький" і все іпше перенести на ЛПЗ. Туди їздять маршрутки і тролейбуси! Якщо просто любити своє місто, як чиновникам, так і громадянам, то буде толк.
Відповісти
Я також за перенесення, адже це історична зона міста...
Відповісти
Перенести і то "нємєдлєнно"!!!
Відповісти
Я також заперенесення.Пований беспредел,та срач.Грязно противно і це біля замку. Та не слухайе ви тих базарників,спекулянтів.Не хочеться їх чути ниття.Сидять тупі фейси ,спилися,як мавпи дивитися на них страшно.Повиганяйте та й годі.Там 90 проц.яккі працюють неофіційно,не платять копійки до бюджету.Це,що їх земля, нце комунальна власність.А ви їм скажіть,хай її викуплять, а тоді огризаються.Перенести, а там дійсно окультурити,зробити візитівкою для туристів, відпочинку дітей, людей похилого віку.Що у нас нема людей,як зробити гарною Замкову площу.Подати на конкурс ,оформлення Замкової площуі Буде супер.
Відповісти
Останні новини
Де у Луцьку не буде пива
16 вересень, 2016, 15:39
Лучанам нав'язують перенесення Центрального ринку
16 вересень, 2016, 15:04