Волинські журналісти завітали «в гості» до прокурора

Волинські журналісти завітали «в гості» до прокурора
Волинські журналісти просили прокурора Волинської області Максима Киричука проконтролювати справи щодо перешкоджання їхньої діяльності.

Про це повідомляє VIP.

З цією метою медійники навідалися до прокуратури 16 вересня.

Голова Незалежної медіапрофспілки України Ігор Чайка та його перший заступник Олександр Тарасов приїхали до Луцька, аби з’ясувати складну ситуацію, що склалася у зв’язку з роздержавленням ківерцівської газети «Вільним шляхом», а також домогтися справедливості в інших справах щодо перешкоджанням діяльності волинським журналістам.

Олександр Тарасов під час зустрічі з прокурором зазначив: «Дивуємося кількості кримінальних проваджень, які закриті органами поліції. Особливо дивує, що закриття проваджень погоджує прокуратура».

Зокрема, чоловік пригадав прокуророві про закрите кримінальне провадження щодо недопуску на сесію обласної ради журналістки «Волинського агентства розслідувань» Василини Боруцької.

Своєю чергою, репортер «Громадського радіо» Ірина Мусій розповіла про заяви, які писала у правоохоронні органи щодо перешкоджання її професійній діяльності на митниці 4 квітня та у Волинському окружному адміністративному суді 8 квітня цього року.

Прокурор Волинської області Максим Киричук пообіцяв волинським журналістам взяти під особистий контроль перегляд процесуальних рішень про закриття кримінальних проваджень через перешкоджання журналістській діяльності.

Окрім того, журналісти запевнили прокурора, що їхній діяльності перешкоджали і під час поліцейської комісії, що діє при Головному управлінні Національної поліції України у Волинській області, там журналістам заборонили відеозйомку.

Прокурор порекомендував журналістам одразу після розмови написати заяву в прокуратуру щодо озвученого факту.

«Мене ситуації щодо перешкоджання журналістам дуже турбують, тому будуть на особистому контролі», – пообіцяв прокурор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські журналісти завітали «в гості» до прокурора
16 вересень, 2016, 17:55