Стало відомо, у кого зростуть зарплати з 2017 року

Стало відомо, у кого зростуть зарплати з 2017 року
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман представив проект бюджету України на 2017 рік.

У ньому передбачається, що мінімальна зарплата та прожитковий мінімум за рік зростуть на 162 грн до 1762 грн. Через пожвавлення економіки передбачається збільшення держбюджету на 17% до 876 млрд грн, економічне зростання 3% ВВП, дефіцит не більше 3%.

Про це повідомляє Вusinessua.

«Ми бачимо, що економіка нашої країни починає відновлюватися, і наше завдання зробити цей процес незворотнім і пришвидшити економічне зростання. Через економічне зростання зробити все для того, щоб кожен український громадянин відчув, що життя починає змінюватися у його доходах, його статках, і це є важливим пріоритетом», -сказав прем’єр-міністр.

Збільшувати податки не планують.

Пріоритетами будуть національна безпека і оборона, реконструкція та будівництво доріг, децентралізація, енергоефективність, підтримка аграрного сектору та освіти.

Видатки на оборону планують збільшити на 14,5 млрд грн до 129 млрд грн.

На дороги хочуть витратити 14,2 млрд грн від надходжень акцизного збору в Дорожній фонд та 1 млрд доларів залучити від міжнародних фінансових організацій.

Уряд пропонує залучити 800 млн коштів бюджету і близько 100 млн євро від міжнародних донорів для створення Фонду енергоефективності.

Передбачають 5,5 млрд грн на підтримку сільгосптоваровиробників, наприклад, на модернізацію, придбання малої механізації, українських тракторів, причіпного обладнання для малих та середніх фермерів.

До 9 млрд грн збільшується розмір державної підтримки у рамках Державного фонду регіонального розвитку. З них 1 млрд грн. буде спрямований на підтримку об’єднаних територіальних громад і 8 млрд грн – на соціально-економічний розвиток територій.

На реструктуризацію шахт і підтримку шахтарів передбачено 1,8 млрд грн.

Уряд підвищує фінансування освіти на 21,1 млрд. Передбачає збільшення заробітної плати педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів у середньому більше ніж на 1400 грн. Видатки на стипендії збільшено на 576 млн грн.

На охорону здоров’я планують збільшити фінансування на 8,2 млрд грн. Пропонують спрямувати 5,9 млрд грн на централізовану закупівлю медикаментів через міжнародні організації і претендувати на кошти Глобального фонду. Крім того, передбачено зростання у середньому на 20% заробітної плати медиків.

На сферу культури у проекті бюджету передбачають збільшення видатків на 1 млрд грн. 500 млн грн пропонується спрямувати на розвиток кіноіндустрії в Україні.

Також передбачені кошти на ремонтно-реставраційні роботи у Національному історико-меморіальному заповіднику «Бабин Яр», на облаштування Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні Музею Революції гідності, а також будівництво другої черги Національного музею «Меморіал жертв Голодомору».

Уряд передбачає у 2017 році збільшення фінансування української дипломатичної служби на 1 млрд грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кривицький - перший кадидат...
Відповісти
Останні новини
Стало відомо, у кого зростуть зарплати з 2017 року
18 вересень, 2016, 01:55