Ожиріння і депресія псують пам'ять

Ожиріння і депресія псують пам'ять
Вчені провели дослідження можливостей пам'яті. Скарги на погану пам'ять тягнуть за собою ризик захворювання недоумством, а також хворобою Альцгеймера.

Вчені порівняли процеси пам'яті з іншими факторами здоров'я і способу життя людини, повідомляє nv.ua.

Зараз кількість скарг на якість пам'яті зросла від людей у ​​віці 18-39 років.

Проведені раніше дослідження, свідчать про зв'язок здоров'я і когнітивної функції, здатності людини обробляти думки. Виявили, що когнітивна система працює краще у тих, хто в молодості не мав проблем з серцево-судинною системою. Оскільки артерії безпосередньо мають зв'язок з проблемами пам'яті.

Наступною стадією, було дослідження факторів ризику, які впливають на якість пам'яті. Опитано 18552 особи у віці від 18-99 років.

Було визначено, що ризик захворювання хворобою Альцгеймера і деменції збільшують такі фактори як: депресія, діабет, низький рівень освіти, ожиріння і куріння. Ці фактори впливають на якість пам'яті, і вміння концентрувати увагу. З опитаних: 20% мали скарги на пам'ять. З них 14% молоді люди, 22% дорослих людей (25-40 років) і середнього віку 22% (40-59 років), 26% літніх людей (60-99 років).

Також було встановлено, що Інтернет і мобільні телефони, негативно впливають на якість уваги і концентрації уваги.

Вчені довели що пам'ять можна берегти з дитинства, уникаючи травм голови і отримуючи хорошу освіту. Ерудовані люди мають кращу пам'ять.

Нагадаємо, найкращу пам'ять в світі має швед 25-річний Юнас фон Ессен. За 30 хвилин він може запам'ятати 3841 число, за 15 хвилин 15 абстрактних зображень, розміщення 18 карт в колоді з 25.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.