Чи повинна держава забезпечити харчування школярів: результати опитування

Чи повинна держава забезпечити харчування школярів: результати опитування
Новий навчальний рік приніс чимало змін у життя школярів, педагогів та батьків. Нові програми, нові принципи оцінювання і...нові ціни на харчування учнів.

Ще минулого року з міського бюджету виділялись кошти на харчування молодших школярів, а вже цьогоріч всі витрати поклали на батьків. Звичайно, залишились пільгові категорії, та їх зовсім небагато. Тож на адресу чиновників посипались листи з проханнями (і вимогами!) змінити ситуацію, адже із зростанням цін на комунальні послуги чимало сімей ледь зводять кінці з кінцями.

Журналісти ВолиньPost вирішили з'ясувати, хто, на думку волинян, повинен взяти на себе ці витрати. Тож ми запропонували нашим читачам взяти участь в опитуванні "Чи повинна держава забезпечити харчування школярів?"

Більшість волинян віддали свій голос за варіант "Так, діти повинні харчуватись за кошт держави". Такої думки дотримуються 35% опитаних (199 людей).

На другій сходинці опинилось твердження "Держава повинна хоча б частково взяти витрати на себе". За нього проголосували 23% читачів (128 голосів).

Трохи менше голосів набрала відповідь "Потрібно забезпечити безкоштовне харчування молодших школярів" - так вважає 21% волинян (118 гостей сайту).

Лише 17% опитаних (97 людей) обрали варіант "Батьки самі повинні подбати про це".

На останній сходинці опинилось твердження "Мені байдуже, дитина може взяти обід з дому". Так відповіли 4% читачів (20 голосів).

Всього в голосуванні взяли участь 562 людини.

Тож, як бачимо, більшість волинян проти такого новаторства. Всі розуміють, що діти - наше майбутнє. Прикро тільки, що ставити на ноги це майбутнє доводиться без підтримки "згори".




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Неповинна. Це у Совку люди жили ,як у лагерях, де видавали баланду та робу.... За все потрібно платити.
Відповісти
продолжу: И за всё нужно платить и ...платить налоги дабы властьимущие набивали себе карманы.....в общев - Должны нас "доить как сидоровых коз" и в ответ нифига не делать окромя занятий политикой с целью личного обогащения
Відповісти
Па савєтські донт спік інгліш.
Відповісти
ви подивіться з якими дорогущими телефонами ходять діти- і питання відпаде саме -Не повинна держава!А от забе6зпечити ліками дитячі лікарні -зобовязана!
Відповісти
Телефон не есть признак достатка....пора бы вынырнуть с времён 80х
Відповісти
не думаю що всі діти які ходять у перший клас мають телефони...
Відповісти
Та повинна держава забезпечувати дітей безкоштовним харчування.В тюрмах бандитів забезпечує,а на дітей-наше майбутнє- не вистачає.
Відповісти
Тюрми давно від держави нічого не отримують. Раби працюють безплатно в лагерях.... Безкоштовне харчування,як правило, поганої якості. Постійні отруєння та крадіжки продуктів персоналом- це є безкоштовне харчування, яке діти , насправді не їдять.
Відповісти
Ну то тоді персонал нехай "батьківські" продукти краде? І чи покращиться якість харчування?
Відповісти
Якщо держава не забезпечує, хоча б частково компенсацію, за харчування у школах, то чому повністю забезпечеє харчування у ліцеях, чому там батьки ні за що не платять??? Моя думка - якщо платять усі то усі, а не малим 1-4 класи харчування не має, а 9-11 класи - 100% оплачується з бюджету.
Відповісти
А що ті бідні дітки їдять під час канікул?
Відповісти
наша держава не має грошей ні на АТО,ні на школи,ні на тюрми...а подивіться на їхні з/п і порівняйте те харчування яке їм пропонують у їхній столові за копійкі...хай може держава ім краще відмінить такі ціни???
Відповісти
Перед виборами і скажемо, а зараз - пшло вон холоп!!!
Відповісти
учні мають телефони планшети то і батьки на харчування мають, нащо нити? Ао якщо діти не мають телефонів то мамаши з модними і модно одягнені і кричать горланять щоб їхніх дітей годували.
Відповісти
Краще б дітей ліками забезпечували і діти усі були здорові!! ТО якось на харчування на шкрябають усі батьки і бабусі і діди допоможуть!!!!!
Відповісти
тут одна агресія і заздрощі...почали за здравіє а закінчили за упокой...
Відповісти
тут одна агресія і заздрощі...почали за здравіє а закінчили за упокой...
Відповісти
наша держава нікому і нічого не винна!
Відповісти
За Конституцією держава правова і соціальна. Отже- податки повинні працювати на людей. наші діти- наше майбутнє, значить є стратегічним напрямком фінансування. Якщо коштів не вистачає, значить потрібно- оплатити частину. Але в Україні логіка схиблена- тому буде по принципу-"оно конечно да, но тем не менее одначе"
Відповісти
з вашої логіки випливає, що держава повинна також забезпечити безкоштовну і якісну медицину, чисте повітря, безпеку на дорогах, і так далі. Але де на все взяти кошти, якщо навіть працівники, які працюють в державних організаціях і пенсіонери отримують копійки?
Відповісти
Платити податки і запровадити прогресивну систему оподаткування, за несплату податків- цугундер
Відповісти
... люди народились, люди пішки до школи,
їм плювати на все, у них тепер свої приколи,
вони давно вже живуть по власним законам -
спортивки, пиво, сємкі, шансон на телефон.
Тепер у школі вже не вчать любити Батьківщину,
всі переконані, що ВОНА ЇМ ЩОСЬ ПОВИННА,
і вже ніколи не підсадиш ні на яку їдею,
вони вдихають Батківщину із запахом клею...
Відповісти
Виходить виховуйте батьки самі, платіть за все самі,лікуйте дітей самі, оздоровлюйте самі,дбайте за дітей самі, а потім держава скаже віддай свого сина щоб свій обовязок перед Батьківщиною виконав.Що ж це за держава????? Держава яка не дбає за своїх дітей - не має майбутнього!!!!! Як Держава дбатиме за свох дітей так і діти потім будуть відноситись до Держави.
Відповісти