Волинська журналістка працює в компанії «Голос Америки»

Волинська журналістка працює в компанії «Голос Америки»
Волинянка Ірина Матвійчук, уродженка Камінь-Каширського району, нині журналістка "Голосу Америки".

Про це пише газета Полісся.

Ірина народилася в Камені-Каширському, тут отримала атестат зрілості, в цьому місті проживають її батьки й родина. Педагогічну освіту здобула в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки.

Молода, енергійна, сповнена креативу й рішучості, Ірина знайшла себе в журналістиці. Перший досвід роботи в засобах масової інформації набула на Радіо «Свобода» в Києві й Празі, працюючи там упродовж восьми років. А згодом переїхала у США.

Нині вона працює в команді відомої потужної мультимедійної компанії «Голос Америки», яка транслює новини, інформацію і коментарі для міжнародної аудиторії в більше, ніж 60 країнах світу.

Українська служба «Голосу Америки», очолювана Мирославою Гонгадзе, щоденно повідомляє про основні події в Україні та США, українсько-американські відносини, огляди англомовної преси про Україну, життя української діаспори в світі та багато іншої корисної інформації.

Приміром, лише за останні дні вересня вона готувала репортажі про підсумки поїздки президента США на саміт держав Південно-Східної Азії, про те, чи стануть членами НАТО Україна та Грузія, про оцінку експертів стратегії США щодо звільнення України від російського впливу, про приватні благодійні організації, які допомагають жінкам-іммігранткам тощо.

Маючи власну думку і позицію щодо сучасних подій в Україні, вона підтримує та пропагує «ідею мирної України в достатку», переймається її майбутнім, бо вважає, що «журналіст не може бути нейтральним, коли бачить відверту несправедливість чи зло». Вона не була байдужою, коли дізналась, що військовому капелану отцю Валентину Серовецькому, православному священику, батькові 5-х дітей, який два місяці пробув у полоні в сепаратистів, потрібна була термінова операція: не роздумуючи, зробила вагомий фінансовий внесок для його лікування.

За благодійність громадська організація “Всеукраїнське об’єднання “Країна” нагородила Ірину Матвійчук медаллю «За благодійність». Варто зауважити, що вона не бажала розголошувати про цей вчинок, однак у теперішній час будь-яка інформація стає доступною для загалу.

Життєва позиція Ірини охоплює й активну громадську діяльність. Свого часу з друзями вона двічі брала участь у марафонах з бігу в Австрії; організація вимагала внесення певних коштів, які згодом передавали для лікування онкохворих дітей у “країнах третього світу”. Нещодавно разом із колегами-волонтерами працювала над благоустроєм сиротинцю у Ворзелі, що недалеко від Києва.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинська журналістка працює в компанії «Голос Америки»
19 вересень, 2016, 14:59