Луцькі військові зможуть приватизувати житло

Луцькі військові зможуть приватизувати житло
У Луцьку гуртожитки Міноборони хочуть віддати в комунальну власність.

Про це йдеться у проекті рішення "Про надання згоди на прийняття у міську комунальну власність шести гуртожитків в місті Луцьку", який розміщений на сайті Луцькради.

Зокрема, на території Луцька розташовано 6 відомчих гуртожитків, власниками яких є Міністерство оборони України, проте люди, які там проживають, не мають можливості приватизувати приміщення.

"Зазначені об’єкти, які мають статус гуртожитків, втратили свою специфіку як тимчасове житло. В них проживають родини, які позбавлені як реальних можливостей для поліпшення житлових умов, так і права на постійне проживання і приватизацію житлових площ, які вони займають. Право на приватизацію займаних приміщень мешканці гуртожитків набувають після передачі таких гуртожитків у комунальну власність та за умови, що вони фактично проживають у таких гуртожитках правомірно і тривалий час", - йдеться у проекті рішення.

Зокрема, у міську комунальну власність передадуть гуртожиток на вулиці Володимирській, два гуртожитки на вулиці Привокзальній і три - на вулиці Стрілецькій.

"Це сприятиме зменшенню соціальної напруженості в суспільстві, зумовленої житловою проблемою, яка існує багато років. Передача гуртожитків надасть можливість мешканцям приватизувати свої кімнати та забезпечить належне утримання і експлуатацію майна безпосередньо співвласниками", - пояснюють у проекті рішення чиновники.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Там живуть військові пенсіонери, а не військові.
Відповісти
Ох, йопа мать, невже Гріша Пустовіт стане врешті власником житла?
Відповісти
А на вул. Коновальця що не люди живуть? Чому цей гуртожиток не згадується? Їм житла не треба? бо ремот роби за свої гроші і живи по 20 років, але ти ніхто бо житло вдіомче.
Відповісти
Останні новини
Луцькі військові зможуть приватизувати житло
19 вересень, 2016, 17:25