Законопроект про наклеп вирішили відкликати

Законопроект про наклеп вирішили відкликати
Народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Віталій Журавський вирішив відкликати свій законопроект про наклеп.

Про це повідомляє Корреспондент.net.

Він зареєстрував Проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в першому читанні проекту Закону України про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини.

Нагадаємо, днями в Україні стартувала акція протесту проти ухвалення закону про наклеп «Захисти своє право знати. Скажи НІ закону про наклеп».

«Зваживши всі обставини і виходячи з державних інтересів, я прийняв рішення відкликати свій законопроект. Я розумію, що напередодні виборів до Верховної Ради будь-яка ініціатива сприймається як мінімум з побоюванням і недовірою», - заявив Журавський, передає прес-служба Партії регіонів.

Він підкреслив, що сподівається на підтримку з боку парламенту цієї постанови. За словами депутата, він залишається на тих же політичних позиціях і вважає давно назрілою необхідність посилення відповідальності за наклеп.

«Я вирішив сьогодні зняти це питання юридично, але не політично. Я залишаюся на тих же політичних позиціях і переконаннях: в суспільстві давно назріла необхідність посилення відповідальності за посягання на честь і гідність кожної людини, а не тільки політика», - пояснив парламентарій.

Журавський нагадав, що днями відвідав засідання Міжвідомчої робочої групи, де мав можливість обговорити свою ініціативу з представниками мас-медіа та журналістських організацій.

«Після виборів я маю намір організувати серію «круглих столів», в яких візьмуть участь журналісти, правозахисники та вчені. Після широкого обговорення та вироблення спільного бачення майбутнього законопроекту, я маю намір представити його на розгляд парламенту», - зазначив політик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Законопроект про наклеп вирішили відкликати
26 вересень, 2012, 09:01