У Луцьку відзначатимуть Дні європейської спадщини

У Луцьку відзначатимуть Дні європейської спадщини
У Луцьку відзначатимуть Дні європейської спадщини.

Організаторами є управління туризму і промоції Луцька спільно з Центром туристичної інформації та послуг.

Події заплановані на неділю, 25 вересня.

О 17.00 на Ринковій площі розпочнеться виставка старих світлин. Організатори обіцяють цікаву розмову про луцький Ринок як центр міського життя в недалекому минулому, події та персоналії, що творили образ Луцька декілька століть тому.

Деталями з життя міської громади-поспільства в ретроспективі століть з тими, хто завітає на захід, поділиться Оксана Штанько.

О 19.30 на площі перед костелом святих апостолів Петра і Павла на усіх охочих чекатиме неформальна лекція від знавця луцької історії Олександра Котиса про означений храм як яскравий зразок європейської спадщини нашого міста.

Заходи відбуватимуться також і в рамках дії у місті проекту COMUS.

Довідково: COMUS (Community-Led Urban Strategies in Historic Towns) – проект спільної ініціативи Ради Європи, частина другої програми в галузі культури Східного партнерства. Покликаний стимулювати соціально-економічний розвиток, підвищення ролі культурної спадщини в 9 історичних містах Вірменії, Білорусі, Грузії, Республіки Молдова та України. 

Пілотним містом проекту COMUS в Україні разом із Жовквою та Прилуками є Луцьк. Основні ідеї реалізації проекту в нашому місті пов’язані із відновленням функціонування майдану Ринок як центру міського громадського простору сучасного Луцька.

«European heritage days», або Дні європейської спадщини, проходять кожного вересня по всій Європі. Це день, коли маловідомі закриті споруди відкривають свої двері для відвідувачів, щоби розповісти таємниці, приховані за їхніми фасадами.

Офіційно започаткована Радою Європи у 1991 році, ця традиція покликана привернути увагу до культурної спадщини та її ролі у розвитку сучасного суспільства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.