Стало відомо, через що у Шацьку хотіли перекрити трасу

Стало відомо, через що у Шацьку хотіли перекрити трасу
Вже тиждень, як мешканцям будинків нового кварталу в селищі Шацьк (урочище Дуга) відімкнули світло.

Люди, які вчасно платять за електроенергію, обурюються такою несправедливістю і шукають правди в усіх, які тільки є, інстанціях, - пише Район.Шацьк.

Нагадаємо, підприємець із Нововолинська, керівник ТзОВ "МТГС" Володимир Крикун, який проводив світло у житловому кварталі, а тепер бере з людей плату за використання електроенергії, заборгував Волиньобленерго 34 тисячі гривень. З цієї причини працівники Шацького РЕМ відімкнули світло побутовим споживачам.

Читайте також: Мешканці Шацька обіцяють перекрити міжнародну трасу через відсутність електроенергії.

Існує й інша проблема. 2009 року Шацька селищна рада уклала з ТзОВ "МТГС" угоду. Місцева влада розробила проект електропостачання в урочищі Дуга, де є 700 земельних ділянок, і уповноважила фірму Крикуна проводити людям світло.

Спільними зусиллями зробили 3 лінії з необхідних 9. На тому Крикун умив руки й заявив: "У мене немає коштів!". Люди, які побудували в новому кварталі будинки, не можуть у них вселитися, бо немає світла.

"До мене із заявами звернулося більше 35 власників земельних діля­нок, що знаходяться на новому квар­талі. Вони обурені непо­мір­ними цінами на будівництво вуличних ліній електропередач та підключенням до них в ра­йонах індивідуальної жит­лової забудови. Хтось із них уже має побудовані житлові будинки, та че­рез відсутність світла не ма­ють змогу там жити", розповів під час зустрічі голова Шацької РДА Ігор Корольчук.

"Якщо з однієї із непобудованих черг вуличного освітлення ма­ють бажання підключитися ли­ше декілька споживачів (на­прик­лад, від 1 до 5), то таке задоволення може коштувати кількасот тисяч гривень на одно­го, оскільки тепер коштів на будівництво ліній фірма не має і роботи доведеться фінансу­вати самим людям. Якщо ж це буде ціла вулиця – то й ціна буде значно меншою", - відповів директор підприємства Володимир Крикун.

Після двогодинної розмови поки що було вирішено влас­никами земельних ділянок та будинків в ур. Дуга написати заяви на ім’я Володимира Кри­куна про надання технічних умов та вартості підключення конкретного будинку до енерго­об’єктів, бланки заяв будуть знаходитися в селищній раді. Поки що це перший крок у вирішенні проблеми. В залежності від того, яку ціну виставить фір­ма потенційним спожива­чам, буде вирішено, що робити далі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Подібна історія сталася і в с.Воля Ковельська Ковельського району, бувший голова кооперативу (масив Лугова) вмив руки...- мені більше не цікаво цим займатися і залишив всю документацію голові сільської ради. На теперішній час усім займається житель цього масиву, але і досі Ковельський РЕМ не взяв на баланс цей масив, він і надалі числиться на сільській раді хоча має свій р\р.
Відповісти
це норма при забудові нових сільських масивів! Бу-га-га ...
Відповісти
Останні новини
Стало відомо, через що у Шацьку хотіли перекрити трасу
20 вересень, 2016, 23:18