Лучан попереджають: за спалювання сміття передбачено накладення штрафу

Лучан попереджають: за спалювання сміття передбачено накладення штрафу
Восени кожен добрий господар приводить до ладу свій двір. Опале листя та відмираюча суха рослинність збільшують кількість відходів, які утворюються в місті, в рази.

Факти спалювання відходів в межах міста в осінній період - непоодинокі. А від цього страждають всі мешканці міста, - повідомляється на сайті Луцької міської ради.

До служби "15-80" та у відділ екології вже надходять скарги та звернення громадян про спалювання відходів, що призводить до забруднення атмосферного повітря та погіршення умов проживання людей.

Звертаємо увагу всіх мешканців міста - і керівників, і пересічних лучан – в місті спалювати відходи заборонено.

Небажання усвідомити реальну загрозу здоров’ю людини та довкіллю від продуктів згорання відходів та байдужість до страждань людей призводить до сумних наслідків.

За даними управління охорони здоров’я, у місті з року в рік зростає кількість зареєстрованих хвороб органів дихання: бронхіальної астми, хронічних бронхітів, ринітів, хронічних ларингітів, астматичних станів, алергічних ринітів.

На диспансерному обліку з хронічними формами хвороб дихальних шляхів перебуває 1228 жителів міста, а в осінній період значно зростає з причин погіршення якості атмосферного повітря, яке забруднене продуктами згорання відходів та різноманітних органічних решток. А скільки ще людей просто мовчки терплять та страждають від диму в осінню пору, не звертаючись до лікарів.

Дим від спалювання листя - це концентрована сильнодіюча токсична суміш, яка, досягаючи найглибших ділянок легень, утворює там комбінації осаджених токсичних елементів, що заважають процесу засвоєння кисню в організмі.

Окремі продукти згорання листя і особливо пластикових відходів, які потрапляють в купи сміття, є канцерогенними сполуками, що спричиняють розвиток ракових клітин.

Не спалюйте листя і стерню на дачних ділянках. Оскільки більшість лучан мають дачні ділянки в межах приміських садівничих товариств дим від спалювання сухої рослинності потрапляє в місто, отруюючи повітря і погіршуючи якість життя мешканцям міста.

Альтернатива спалюванню – компостування органічних відходів. Ваше здоров’я у Ваших руках.

При виявленні фактів спалювання відходів або городніх залишків на території міста просимо Вас повідомляти за телефонами:

72-33-96; 72-46-95 – Державна екологічна інспекція у Волинській області;

15-80 – цілодобова служба оперативного реагування Луцької міської ради;

72-26-49 – департамент муніципальної поліції Луцької міської ради;

72-46-08 – відділ екології Луцької міської ради.

Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне випалювання рослинності, її залишків, а також відходів передбачено накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн) і на посадових осіб від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн).


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ківерці розповсюджуються ці номери телефонів??
Відповісти
Розумні дуже. Палити не можна. Машини по вивезенню сміття рослинні відходи не беруть. Нащо мені ваше компостування? бруківку поливати?
Відповісти
Приїдьте заберіть все зило з поля, палити не буду, могорич виставлю.
Відповісти
Куда девать?Давайте альтернативу!!! Машины мусорные не берут, в лес - грех. Огородов не имею. КУДА??????????????
Відповісти
З'їж,або в себе в хаді спали.І ще багато нецензурних слів....
Відповісти
Останні новини
Лучан попереджають: за спалювання сміття передбачено накладення штрафу
21 вересень, 2016, 15:36