У Луцьку структури Міноборони не хочуть звільняти від земельного податку

У Луцьку структури Міноборони не хочуть звільняти від земельного податку
Депутатам Луцькради запропонували звільнити від сплати земельного податку 13 земельних ділянок Міністерства оборони, які знаходяться в межах міста.

Про це йшлося сьогодні, 21 вересня, під час засідання постійної комісії з питань земельних відносин та земельного кадастру Луцької міської ради під головуванням Євгена Ткачука.

Загальна площа вказаних 13 земельних ділянок становить 27,68 га. Питання про звільнення від сплати земельного податку структур Міноборони, які розташовані на території Луцька, розглядають вже вдруге, - зауважила заступник директора департаменту фінансів та бюджету міськради Людмила Гаврилевська.

У лютому депутати не підтримали це питання. Наразі надійшло повторне звернення у зв’язку зі зміною цільового призначення деяких ділянок. Податковий борг зі сплати за землю за цими ділянками становить 600 тисяч гривень.

Голова комісії Євген Ткачук зауважив, що дані земельні ділянки хотіли передати під будівництво багатоповерхових будинків для учасників АТО та членів родин загиблих бійців. Однак Міноборони цю пропозицію не підтримало.

Депутати готові проголосувати за проект рішення про звільнення Міноборони від сплати земельного податку, якщо буде остаточно вирішене питання створення нових військових частин.

"Якщо ми просто звільнимо землю, а військової частини не буде - так нам не підходить", - зауважив голова комісії Євген Ткачук.

Члени комісії припустили, що з усього переліку поданих ділянок звільнити від сплати земельного податку можна лише житлове містечко №55, що за адресою вул. Стрілецька, 6 та вул. Стрілецька, 15.

Зрештою члени комісії не підтримали цей проект рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.