З 1 жовтня водії за містом повинні вмикати фари

З 1 жовтня водії за містом повинні вмикати фари
Поліція нагадує водіям, що у період з 1 жовтня по 1 травня на заміських дорогах транспортні засоби зобов'язані рухатися за межами населеного пункту в світлий час доби з увімкненими денними ходовими вогнями або ближнім світлом фар.

Відповідні норми в українському законодавстві пов'язані, насамперед, з необхідністю додаткового позначення транспортного засобу при недостатній видимості, зокрема в осінньо-зимовий період, - йдеться на сайті Управління превентивної діяльності поліції Київщини.

Водіям варто пам’ятати, що, відповідно до частини 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення за «Порушення водіями транспортних засобів правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів», передбачено штраф в розмірі від 425 до 510 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вже їздять довбограї з включеними протитуманкам, в світлий день...
Відповісти
В ЄС іздять круглий рік з увімкненими фарами і я такі діі підтримую ,тому що є покраски машин яких дуже погано видно на асфальі ,а світло видно здалеку .
Відповісти