Татофест у Луцьку: чоловіки здивували своїх жінок і дітей. ФОТО

Татофест у Луцьку: чоловіки здивували своїх жінок і дітей. ФОТО
Неповторне, радісне, емоційне та по-справжньому сімейне дійство з нагоди святкування Дня Батька вперше відбулося в Луцьку 18 вересня.

«ТатоФест» – фестиваль справжніх татусів – став першим святом саме для чоловіків, яким у цьому житті пощастило стати батьком, - повідомляють організатори.


«Ми отримали вдвічі більше відвідувачів, ніж очікували. На більшості локацій були черги, де тати зі своїми дітьми чекали участі до півтори години, і, що вражає найбільше, більшість дочекались і подарували своїй дитині свято через спільну гру і виконання певних завдань», – розповідає керівник ТатоФесту Володимир Редкач.

Як розповідають організатори фестивалю, основною метою локацій було зміцнення стосунків тата і дитини, дати їм можливість пережити нові емоції разом. Щасливі діти з гордістю ходили із своїми татусями по фестивальному містечку і з великим захопленням брали активну участь у різноманітних конкурсах та іграх.

«Доця! Це для тебе!» – голосно вигукував тато-учасник на фінішній прямій у конкурсі «Супертато». Тут тати змагалися у перетягуванні на швидкість автомобіля вагою більше 2 тони. Такого виру емоцій, радості та гордості за своїх татусів діти не забудуть ніколи!

«Я люблю свого тата, бо він мій друг. Я буду вболівати за нього і він переможе!» – Вова, 8 років.

«Я знаю, що мій тато зможе, бо він найкращий у світі!» – Оля, 6 років.

«Мій тато може все! Він найсильніший» – Артем, 7 років.


Противагою до силового конкурсу був конкурс для татусів від «Life-центру», де чоловіки приміряли рюкзак з кавуном вагою 10 кг, імітуючи живіт вагітної жінки. Разом з цією ношею їм потрібно було зашнурувати взуття. Усі татусі визнали, що це дуже нелегко, особливо коли щодня треба робити багато справ з такою вагою.

Анна Жовнір, адміністратор «Life-центру», ділиться враженнями: «Був один дуже зворушливий момент під час цього конкурсу. Чоловік, завершуючи справу з черевиками та шнурівками, зауважив, що таки недаремно протягом усієї вагітності допомагав своїй дружині взуватися. У дружини, яка саме фільмувала процес, на очі навернулися сльози, і вона сказала: «Ти – наш найкращий, люблю тебе сильно!» Далі був поцілунок і міцні обійми».


«Дуже популярним був «Татоквест» під назвою «Пошук скарбів», саме тут була черга більш, ніж годину часу, – коментує Віталій Войтович, організатор цього конкурсу. - Тут діти разом із татом вирушали у 40-хвилинну подорож і могли разом пережити справжню пригоду, пересуваючись по парку і долаючи різні перешкоди».



Надзвичайно цікавою і показовою стала локація «Батьківський діалог», яку підготували подружжя Юхимчуків. Олександр розповів деталі: «В окремо виділеній святковій зоні у тата і дитини була можливість задати один одному питання, які, як правило, рідко звучать в побуті наших сімей». Ось декілька підготовлених із двох десятків запитань у форматі «Тато-син, син – тато» і «Тато-донька, донька-тато», які допомагали створити цілеспрямоване спілкування.

«Як я можу допомогти тобі в щоденних справах?» (тато-дитина)
«Чому ти одружився на мамі? Що найбільше ти цінуєш в ній?» (дитина-тато)
«Якби ти міг провести один день з будь-якою людиною, хто б це був і що б ви робили?» (тато-дитина)
«Якби тобі подарували 1000 доларів, що б ти з ними зробив?» (дитина-тато)
«В чому ти хотів би бути схожим на мене? Чому?» (тато-дитина)

Упродовж фестивалю близько 30 татусів встигли поспілкуватись зі своїми дітьми у цьому форматі, а один лучанин – з кожним із трьох своїх дітей. При чому, щоб не сваритися, хто піде спілкуватись за столик з татом першим, діти грали на «чувачі», щоб все було чесно і справедливо.




Для татусів, які мають доньок, особливою стала майстерня, де тато власноруч робив заколку для своєї принцеси. Одна з дівчаток, отримавши такий подарунок, постійно перевіряла, чи вона на місці, чи раптом не згубилася… «Впевнений, саме такі хвилини ця дівчинка запам’ятає на все життя. В цій простоті і полягає весь героїзм сьогоднішнього тата, адже це те, що найбільше потребують наші діти сьогодні – уваги, спільної гри і активного батька», – переконує Володимир Редкач.







За півтора тижні до ТатоФесту був оголошений конкурс «Взірцевий тато». Його суть полягала у вшануванні тих татів, які, на думку їх оточення, гідні носити це звання. Як виявилось, для деяких чоловіків це був приємний сюрприз, бо вони не знали, що хтось подав їхню кандидатуру. Із заповнених анкет вразило те, що взірцевість татів – це не вчинки «супергероїв». Насправді їхня любов і взірцевість полягає в тому, що вони щодня є героями для своїх дітей. Щодня вони обирають жити заради своїх дітей, щодня вони є для них близьким другом, мудрим наставником і справжнім героєм. Кожен «взірцевий тато» був нагороджений особливими відзнаками та сертифікатами до рекреаційного комплексу «Рестпарк» на суму 400 гривень, які частково оплатила піцерія «Фелічіта». До речі, один із «взірцевих татусів» справді підтвердив своє звання, бо вирішив передати свій сертифікат батькові, який виховує доньку з особливими потребами.


На думку організаторів, причина того, що фестиваль викликав у лучан величезний інтерес, полягає в тому, що сьогодні сім’ї як ніколи прагнуть активного і змістовного дозвілля. До слова, більшість із них прийшли на ТатоФест цілеспрямовано. Учасники розповідали, що побачили рекламу в маршрутних таксі та ліфтах будинків і відразу запланували для себе відвідати це свято.

Всі переможці конкурсів фестивалю, а таких було 30 чоловіків, отримали чудові призи: за I місце – поїздка у «Татотур» на двох у Рівненський зоопарк та сертифікат у дитячий розважальний центр «Figli-migli», за II місце – похід у боулінг «Strike сity», за III місце – похід у кінотеатр «Premier сity» для тата і дитини.

Також варто зазначити, що в рамках фестивалю, був проведений велопробіг на честь Дня Батька та навчальний тренінг «Сім секретів успішного батьківства».

«Віримо, що наступний рік День Батька буде святкувати ще більше лучан, і я думаю, що формат святкування буде ще масштабніший», – зазначив Володимир Редкач, організатор «ТатоФесту» та регіональний координатор МГО "Міжнародний Центр Батьківства. Луцьк".



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
МОЛОДЦІ!!!
Відповісти
Останні новини
Татофест у Луцьку: чоловіки здивували своїх жінок і дітей. ФОТО
21 вересень, 2016, 19:42